Πολικό σκηνικό στους καταρράκτες του Νιαγάρα (vid)


Πάγος και χιόνι «αγκάλιασαν» τους καταρράκτες του Νιαγάρα τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, χειμωνιάτικο σκηνικό.

Το νερό ρέει γύρω από τον πάγο, που σχηματίζεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι επισκέπτες δεν έχασαν την ευκαιρία για μία βόλτα μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat: οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna.

Σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες την τελευταία εποχή των πάγων, με το νερό από τις νεοσυσταθείσες τότε Μεγάλες Λίμνες να δημιουργεί έναν δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Περισσότερα από 168.000 κυβικά μέτρα νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής και σχεδόν 110.000 κυβικά μέτρα κατά μέσο όρο.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ