Αξίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τέτοια ηγεσία;


Μόνο θλίψη προκαλεί η συμπεριφορά κάποιων στην ηγεσία των ΕΔ, καθώς παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο προώθησης της προσωπικής τους εικόνας, τόσο μέσα από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα «παπαγαλάκια», όσο και μέσα από επίσημες ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων

Τις 2 τελευταίες εβδομάδες, έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους: καθοδηγούμενα άρθρα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που εξυμνούν το «μεγαλείο» τους που φοβάται ο εχθρός, όσο και η μαζική κοινοποίηση επιχειρησιακών και κοινωνικών δράσεων, που προκαλούν το εύλογο ερώτημα για την αναγκαιότητα κοινοποίησής τους την εβδομάδα των κρίσεων.

Όπως μας ενημερώνουν, η συμπεριφορά τους αυτή προκαλεί άλλοτε τη λύπηση και άλλοτε τα γέλια. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο: κοινοποιεί κοινωνική δράση ο ένας, απαντάει άμεσα ο άλλος με επιχειρησιακές δραστηριότητες, οργανώνει κοινωνική εκδήλωση ο ένας, αμέσως ο έτερος δημοσιεύει κοινωνική ενημερωτική εκστρατεία.

Αλήθεια, τι εντύπωση προκαλούν αυτά στο νέο Υπουργό κ. Αποστολάκη;

Ας ελπίσουμε για το καλό των ΕΔ, ότι ο «βάτραχος» θα πάρει τις αποφάσεις του με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια και όχι με κριτήρια δημοσιότητας! Ας ελπίσουμε, ότι θα αξιολογήσει το πραγματικό έργο και την αποτελεσματικότητά του και όχι τα «likes» των φωτογραφιών ή των κοινωνικών δράσεων. Ας ελπίσουμε ότι θα αγνοήσει τις όποιες πιέσεις δέχεται για ορισμένους.

Εν αναμονή των κρίσεων που σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο αν δεν προηγηθούν πολιτικές εξελίξεις με το θέμα των Σκοπίων, δεν αποκλείεται όπως αναφέρει το militaire.gr, να δούμε επιλογή στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικό ο οποίος θα είναι “νεότερος” από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, λύση η οποία έχει βολιδοσκοπηθεί και δεν βρέθηκαν αντιδράσεις.

Με τη συμπεριφορά που έχουν δείξει ορισμένοι, δεν μας προκαλεί εντύπωση. Βλέπετε, η μάχη της καρέκλας δεν υπάρχει μόνο στον πολιτικό βίο αλλά και στον στρατιωτικό. Μόνο που εδώ προκαλεί λύπη και θλίψη, που δεν ταιριάζει στις ΕΔ.

Κρίμα!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ