O «Φοίβος» προκάλεσε προβλήματα στη Ρόδο – Ακυρώθηκαν πτήσεις και δρομολόγια πλοίων (vid)


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες (23/1/2019) το απόγευμα τη Ρόδο με κύριο χαρακτηριστικό της, τους θυελλώδεις ανέμους.

Αποτέλεσμα να ακυρωθούν δρομολόγια των πλοίων και πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Έτσι χθες βράδυ η πτήση της Aegean από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Ρόδο και τελικά επέστρεψε στην πρωτεύουσα, ενώ και σήμερα το πρωί (24/1/2019) ακυρώθηκε πτήση της Ολυμπιακής από Ρόδο για Αθήνα.

Επίσης και η πτήση από Ηράκλειο για Ρόδο της Sky Express δεν κατάφερε να προσγειωθεί στις 8 σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνέχισε για Κάρπαθο και τελικά επέστρεψε στη Κρήτη.

Σε ότι αφορά τα πλοία, το «Blue Star» το οποίο απέπλευσε από Πειραιά, βρίσκεται από τις 6 σήμερα το πρωί αγκυροβολημένο στη Λέρο, ενώ το πλοίο «Πρέβελης» που δεν κατάφερε να μπει στο λιμάνι της Ρόδου και βρίσκονταν αγκυροβολημένο στον όρμο της Ιαλυσού, επιχείρησε λίγο πριν τις 11 το πρωί να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Τέλος το «Δωδεκάνησος Εξπρές» ταξίδεψε χθες για Σύμη και λόγω καιρού παρέμεινε εκεί.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών, όπως μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων και κλαδιών.

Συγκεκριμένα, πτώσεις δέντρων είχαμε στο Λαδικό και στην Κρεμαστή, ενώ στο Φαληράκι στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου έπεσε από τον ισχυρό αέρα, μία κολώνα φωτισμού.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Μικρής έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε και στο δρόμο Τσαΐρι – αεροδρόμιο η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως με την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού, όπως Ιξιά, 7 Βαγιές, η ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου κ.α.

ΠΗΓΗ rodiaki.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ