Η Google “έκλεψε” τον αρχιμηχανικό του Mac OS για να τη βοηθήσει στο Fuchsia OS


Φαίνεται ότι η Google έχει πάρει απόφαση να τελειοποιήσει το Fuchsia OS και θα κάνει τα πάντα ώστε το νέο της λειτουργικό να μην παρουσιάζει προβλήματα. Διότι, όπως έγινε γνωστό η Google “έκλεψε” από την Apple τον αρχιμηχανικό του Mac OS, για να τον χρησιμοποιήσει στην ανάπτυξη του Fuchsia OS.

Πριν λίγες ημέρες ο ανώτατος μηχανικός της Apple στο τμήμα ανάπτυξης του Mac OS, Bill Stevenson, δημοσίευσε ένα κείμενο ενημερώνοντας το προφίλ του στο LinkedIn σχετικά με την αποχώρηση του από την Apple. Ο Stevenson δούλευε για την Apple πάνω από 14 χρόνια και εγκατέλειψε την θέση του αρχιμηχανικού για να εργαστεί στην Google στο τμήμα ανάπτυξης του Fuchsia OS.

Μέχρι σήμερα αρκετοί μηχανικοί της Google, που εργάζονταν πάνω στο Android, έχουν μεταφερθεί στο project του Fuchsia OS. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ότι η Google προσλαμβάνει εξωτερικό μηχανικό για το συγκεκριμένο project.

Ο Stevenson δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία του αναγνώστη, το κείμενο του αναφέρει ξεκάθαρα την αλλαγή στην καριέρα του, αν και δεν σημειώνει πουθενά το ρόλο που θα αναλάβει στη Google.

“Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι αυτό τον Φεβρουάριο θα είμαι μέλος της Google για να βοηθήσω να βγει στην αγορά ένα νέο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Fuchsia. Μείνετε συντονισμένοι!”

Σύμφωνα με το προφίλ του Stevenson στο LinkedIn, ο ίδιος ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple ως μηχανικός το 2004, όπου και κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα Mac OS X. Τέσσερα χρόνια αργότερα η Apple τον προήγαγε σε ανώτερο διευθυντή προγράμματος στο ίδιο τμήμα. Τελικά, το 2012 ο Stevenson προήχθη σε Ανώτατος Διευθυντής Διαχείρισης Προγραμμάτων Mac / Windows. Μέσω όλων αυτών των θέσεων ο Stevenson επικεντρώνονταν κατά πολύ στην ενσωμάτωση του cloud στο Mac OS. Οπότε, είναι πολύ πιθανό η Google να προσέλαβε τον Stevenson για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των cloud υπηρεσιών για το Fuchsia OS.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Fuchsia OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να καλύψει κάθε είδους συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών, των επιτραπέζιων υπολογιστών, κάθε είδους φορητής συσκευής, και τα λοιπά. Η Google στοχεύει να ενωποιήσει τα επιμέρους λειτουργικά της συστήματα, και έτσι αντί να έχουμε Android για το κινητό και Chrome OS για τον φορητό υπολογιστή, θα χρησιμοποιούμε σε όλες τις συσκευές το Fuchsia OS. Παράλληλα, στις αρχές του μήνα επιβεβαιώθηκε ότι το Fuchsia OS θα τρέχει κανονικά τις Android εφαρμογές.

Το φιλόδοξο project βρίσκεται υπό ανάπτυξη αρκετά χρόνια τώρα και κατά πάσα πιθανότητα απέχει κατά πολύ από την ολοκλήρωση του. Μέχρι η Google να αποφασίσει να πει περισσότερα, ποτέ δεν θα μάθουμε αν η κυκλοφορία του Fuchsia OS στην αγορά θα σηματοδοτήσει και τον “θάνατο” των Android και Chrome OS.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ