Δημοσκόπηση “σφαλιάρα” στη Κυβέρνηση ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών – Αναλυτικοί πίνακες


Διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 33%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής στην τέταρτη θέση με 6,5% και 5ο το ΚΚΕ με 5,5%. Από τα λοιπά κόμματα, 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση, ενώ Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑ.Ο.Σ, δεν ξεπερνούν το 1%.

Στο φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το 62% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία από μάλλον κακή, έως σίγουρα κακή, ενώ μόλις το 27% την χαρακτηρίζει σίγουρα καλή, ή μάλλον καλή.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι το πολιτικό «διαζύγιο» ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί, καθώς αγγίζει το 72% ενώ μόλις το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Μοιρασμένη είναι η άποψη του κοινού σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς το 39% κρίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, έναντι ενός 30% το οποίο κρίνει ότι είναι πολύ σίγουρο. Ανάμεσά τους, ένα 19% θεωρεί ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες διεξαγωγής άμεσων πρόωρων εκλογών.Τέλος, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 35% ενώ δεύτερος είναι ο… κανένας με 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24%.

Από μέτρια έως πολύ δύσκολη χαρακτηρίζουν την προσωπική τους οικονομική κατάσταση οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 80%. Στον αντίποδα, μόλις το 11% χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση από πολύ άνετη έως άνετη.

Πηγή: “Η Καθημερινή”


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το 18% εννοω της χρυσης αυγης ειναι ακομη μεγαλυτερο γιατι το 19% του προδοτικου συριζα εννοειται πολυ μικροτερο

  2. ωραια
    τωρα που βγαλατε της ταδε εταιριας την δημοσκοπιση πατε και σε ενα νορμαλ και λιγο πιο αντικειμενικο site που εκανε την δικη του να διαβασετε γιατι αρχιζω να αμφιβαλω την αντικειμενικοτητα σας,πατε μια βολτα μεχρι το news bomb να δειτε τα νουμερα σε 33.500 ατομα που απαντησαν ενα πολυ μεγαλο και σημαντικο δειγμα ειναι τα εξης

    19%ΣΥΡΙΖΑ
    29%Νέα Δημοκρατία
    6%Κίνημα Αλλαγής
    18%Χρυσή Αυγή
    3%ΚΚΕ
    2%Ένωση Κεντρώων
    1%Ανεξάρτητοι Έλληνες
    1%Ποτάμι
    6%Ελληνική Λύση
    1%ΛΑΕ
    1%ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    7%Άλλο Κόμμα
    5%Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ

    δε γουσταρετε χρυση αυγη κανεις σας απο τα δημοσιογραφικα μεσα γιατι δε πληρωνει ετσι? δε πειραζει,και να στε σιγουροι πως ακομη και το 19% βγηκε στην δημοσκοπιση ειναι ακομη μεγαλυτερο
    προδοτες ολοι προσκυνημενοι του διφραγκου

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ