Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα νωρίτερα στις συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών (vid, pics)


Ένταση σημειώθηκε, λίγο πριν τις 22:30, στην οδό Αμαλίας όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν»  με περιορισμένη χρήση χημικών

Αυτή την ώρα έχει ηρεμήσει η κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ολοκληρώθηκαν όλα τα συλλαλητήρια.

Επίσης, όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Βουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης το συλλαλητήριο εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, πέραν από κάποια συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ είχαν αναρτηθεί πανό υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, πραγματοποιούσε τη δική του συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.

Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία αριστερών οργανώσεων κι αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών

Επίσης, νωρίτερα ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ