Πως θα διατηρήσετε τα τρόφιμά σας χωρίς να αλλοιωθούν


Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων σας θα σας επιτρέψει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Αυτό θα εμποδίσει την αλλοίωση πριν την ώρα τους, καθώς και θα αποφύγετε την σπατάλη φρέσκων προϊόντων. Όταν αγοράζετε τρόφιμα, είναι φυσικό να θέλετε να τα αποθηκεύσετε με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν πριν την ώρα τους. Ο στόχος είναι να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ενώ μερικά τρόφιμα παραμένουν σε άριστη κατάσταση ακόμη και μετά από αρκετές εβδομάδες, άλλα τείνουν να σαπίζουν γρήγορα όταν δεν αποθηκεύονται σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είστε πάντα προσεκτικοί όταν αποθηκεύετε τα τρόφιμα και μέσα σε λίγες μέρες συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι πλέον κατάλληλα για κατανάλωση.

Γι αυτό είναι καλό να γνωρίζετε κάποιες τεχνικές συντήρησης που είναι χρήσιμες για να τα κρατήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό και έτσι να αποφύγετε να τα πετάξετε.

Παρακάτω, θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε τους καλύτερους τρόπους, ώστε να μπορείτε να τους εφαρμόσετε από εδώ και πέρα.

Να τους λάβετε υπόψη σας!

Τρόποι για να διατηρείτε τα τρόφιμα φρέσκα

Καταψύξτε το γάλα

Αγοράσατε πολύ γάλα και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Μην το αφήσετε να πάει χαμένο!

Εάν δεν θέλετε να προετοιμάσετε άλλες συνταγές με γάλα, αδειάστε το σε ένα καθαρό δοχείο και καταψύξτε το σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

Καταψύξτε μόνο το φρέσκο γάλα.

Αν πρόκειται να το διατηρήσετε στο αρχικό του δοχείο, αφαιρέστε μια μικρή ποσότητα, καθώς το μέγεθός του θα αυξηθεί κατά την κατάψυξη.

Αποφύγετε την αποθήκευση στην κατάψυξη για περισσότερο από 6 εβδομάδες.

Τυλίξτε το μαρούλι σε χαρτί, για να το διατηρήσετε φρέσκο

Τα φύλλα μαρουλιού, τα οποία τείνουν να σπάνε εύκολα, μπορούν να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν τυλίγονται σε χαρτί.

Γι΄αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα εφημερίδων ή κάτι παρόμοιο. Αυτό το υλικό βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων και των βακτηριδίων.

Χρησιμοποιήστε πλαστικό περιτύλιγμα για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες σας

Οι μπανάνες είναι ένα από τα τρόφιμα που τείνουν να χαλάνε εύκολα, καθώς ωριμάζουν γρήγορα και η υφή τους αλλάζει γρήγορα.

Εάν θέλετε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για περισσότερες ημέρες, πάρτε ένα μικρό πλαστικό περιτύλιγμα και καλύψτε το μέρος στο οποίο ενώνονται. Ωστόσο, αν είναι πολύ αργά και έχουν ήδη ωριμάσει, πάρτε τις αποφλοιωμένες μπανάνες και παγώστε τις για να τις απολαύσετε σε ροφήματα και κέικ.

Αποθηκεύστε τις σάλτσες σας σε σακούλες τροφίμων με ζιπ

Για να αποφύγετε να πετάξετε σπιτικές σάλτσες που έχετε ετοιμάσει για τα πιάτα σας, αγοράστε διάφορες σακούλες τροφίμων με ζιπ με αεροστεγές κλείσιμο και φυλάξτε τες στην κατάψυξη.

Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις σάλτσες σας σε καλή κατάσταση και στη συνέχεια να τις προσθέσετε σε σούπες, ζωμούς και σε όλα τα πιάτα που θέλετε.

Αποθηκεύστε τα φρέσκα κρεμμύδια σας μέσα σε ένα ποτήρι νερό

Τα φρέσκα κρεμμύδια διατηρούν τη φρεσκάδα τους όταν καθαρίζονται καλά και αποθηκεύονται σε ένα ποτήρι ή σε ένα δοχείο με νερό.

Αφαιρέστε τα φύλλα που δεν χρειάζονται, αφαιρέστε τα ίχνη βρωμιάς και βυθίστε τα στο νερό. Μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες.

Βάλτε τα φρέσκα βότανα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο

Για να παραμείνουν τα βότανα φρέσκα για περισσότερο καιρό, καθαρίστε καλά ένα γυάλινο βάζο και βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό του είναι τελείως στεγνό.

Κόψτε τα βότανα προσεκτικά και τοποθετήστε τα μέσα.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χαλάσουν ούτε θα αλλάξει το άρωμά τους ή η υφή τους.

Διατηρήστε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός κρεμμυδιού

Αν και είναι καλύτερο να τρώτε τα αβοκάντο όταν είναι ώριμα, υπάρχει ένα απλό κόλπο που βοηθά στο να τα διατηρήσετε όταν δεν θέλετε να τα φάτε αμέσως.

Για να το κάνετε αυτό, απλά αποθηκεύστε τα φρούτα μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο, μαζί με μισό ξηρό κρεμμύδι.

  1. Αποθηκεύστε το μέλι σε γυάλινα βάζα

Ξέρατε ότι το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης; Δεδομένου ότι τα συστατικά του το διατηρούν φρέσκο ​​και απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς, το μέλι είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να αποθηκευτούν για χρόνια χωρίς να χάσουν τις ιδιότητές τους.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν δεν αποθηκευτεί σωστά (για παράδειγμα, αν το διατηρείτε μέσα στο ψυγείο). Οι χαμηλές θερμοκρασίες τείνουν να κάνουν το μέλι να κρυσταλλώνει, οπότε είναι δύσκολο να το βγάλετε έξω από το δοχείο για να το χρησιμοποιήσετε.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε δοχεία αλουμινίου ή άλλα μεταλλικά δοχεία, καθώς μπορούν να το οξειδώσουν και να αλλοιώσουν τη γεύση του.

Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε αεροστεγή γυάλινα βάζα και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο

Τα μήλα είναι ένας από τους καρπούς που συνήθως διαρκούν μερικές εβδομάδες χωρίς αλλαγές στη γεύση, την οσμή ή την υφή. Ωστόσο, μπορούν να αποθηκευτούν για μήνες όταν τοποθετούνται στο ψυγείο. Το σημαντικό είναι να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ του ενός μήλου και ενός άλλου (για παράδειγμα, με την χρήση μιας εφημερίδας). Αυτό οφείλεται στο ότι, αν για κάποιο λόγο κάποιο από αυτά σαπίσει, τότε μπορεί να προκαλέσει κάποια αλλοίωση και στα υπόλοιπα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ