Πώς η Ινδονησία επωφελείται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας


Η Ινδονησία συγκαταλέγεται στις χώρες που επωφελούνται από εταιρείες που μετεγκαθιστούν εργοστάσια από την Κίνα λόγω του εμπορικού της πολέμου με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Tom Lembong, πρόεδρο του συμβουλίου συντονισμού επενδύσεων της χώρας.

Ενώ χώρες όπως η Ινδονησία, το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές και η Καμπότζη γίνονται μάρτυρες της μετεγκατάστασης σε αυτές εργοστασίων από την Κίνα, η εμπορική ένταση θα προκαλέσει κάμψη της ζήτησης και εμπιστοσύνης, καθώς τα πυγμαχόμενα έθνη αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο Lembong σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την Παρασκευή.

Η Ινδονησία αγωνίζεται να προσελκύσει επενδυτές με άμεσες ξένες επενδύσεις μειώνοντας το 20% το τρίτο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο Lembong είπε τον περασμένο μήνα ότι το 2018 ήταν ίσως το πρώτο έτος αρνητικής αύξησης των επενδύσεων από τότε που ο πρόεδρος Joko Widodo ήρθε στην εξουσία το 2014.

Η Ινδονησία εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης της πλευράς της προσφοράς της για την τόνωση της οικονομίας και έχει μάθει τα διδάγματα από το παρελθόν και μεταρρυθμίζει για την τόνωση των επενδύσεων, ανέφερε ο Lembong.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας επλήγη σκληρά το 2018 από μια διαδρομή αναδυόμενων αγορών, η οποία σημείωσε πτώση της ρουπίας σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το δολάριο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων τιμολογίων για ορισμένα αγαθά. Η κεντρική τράπεζα αύξησε επίσης τα επιτόκια έξι φορές για να σταματήσει την αγορά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ