Καιρός: Ποια βελτίωση; Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες


Ούτε Αλκυονίδες, ούτε λιακάδες… ο χειμώνας φέτος μας δείχνει τα δόντια του με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά να κυκλώνουν τη χώρα.

Ο «Φοίβος» σάρωσε την Ελλάδα με σφοδρότατες καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (25/01) ο καιρός «άνοιξε», αλλά, η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία στη χώρα θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ χιόνια ενδέχεται να πέσουν και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σάββατο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ