3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις έναν latte


Αν αγαπάς τον latte, αγάπα κι εμάς. Γιατί σου βρήκαμε τρεις φρέσκους τρόπους να τον απολαύσεις. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς δεν περιέχουν καν καφεΐνη.

Latte με τζίντζερ και κουρκουμά

Και το τζίντζερ και ο κουρκουμάς boost-άρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τέλεια γεύση. Αυτή η συνταγή δεν έχει καφεΐνη και είναι ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας.

Υλικά:
1 γάλα 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο 1 κ.σ. κουρκουμά θρυμματισμένο 1 κ.σ. λάδι καρύδας 1 κ.σ. μέλι, αγαύη μια πρέζα αλάτι

Προετοιμασία
Ζέστανε το γάλα. Ανακάτεψε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε και λίγο γάλα για πιο smooth αποτέλεσμα. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πρόσθεσε και το ζεστό γάλα και ανακάτεψε και πάλι για 30 δευτερόλεπτα. Βάλε το μείγμα στην αγαπημένη σου κούπα/φλιτζάνι και απόλαυσε.

Matcha Latte με κανέλα

Αν αγαπάς το πράσινο τσάι, αυτός είναι ο ιδανικός latte για εσένα. Είναι ιδανικό για το πρωί, αφού είναι αναζωογονητικό χωρίς τις κακές επιπτώσεις του καφέ. Για να μην αναφέρουμε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και το ότι κατεβάζει τη χοληστερίνη.

Υλικά:
1 κ.σ. matcha (try to avoid flavoured) ¼ κούπα ζεστό νερό ¾ κούπα γάλα μια πρέζα κανέλα 1 κ.σ. μέλι, αγαύη ή marple syrop

Προετοιμασία:
Πρόσθεσε το matcha σε μια κούπα της επιλογής σου και χώρισε το οποιοδήποτε μεγάλο κομμάτι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ρίξε ζεστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί. Ζέστανε το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει αφρώδες. Ρίξε την κανέλα μέσα στο γάλα και μετά το μείγμα μέσα στη κούπα με το matcha. Πρόσθεσε κανέλα για το γαρνίρισμα.

Latte με λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστό ότι μειώνει το στρες και το άγχος. Επίσης και για το ότι βελτιώνει τον ύπνο. Σε αυτό το latte υπάρχει και λίγος καφές για να καθαρίσει λίγο το μυαλό.

Υλικά:
⅔ κούπα έτοιμος καφές ½ κούπα γάλα ¼ κούπα αποξηραμένη λεβάντα ½ κούπα νερό ½ κούπα λευκή ζάχαρη (μόνο λίγη από αυτή θα είναι πρακτικά μέσα στον latte)

Προετοιμασία:
Βράσε το νερό μαζί με τη λεβάντα. Μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για δύο λεπτά. Βγάλε το κατσαρολάκι από το μάτι και άφησε το νερό να κρυώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ανακάτεψε τη ζάχαρη με τρεις κ.σ. από το νερό λεβάντας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Μετά μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά. Ρίξε υτο εναπομείναν νερό λεβάντας στο σιρόπι μακριά από τη φωτιά και βάλε το στο ψυγείο. Φτιάξε καφέ και βάλε τον στην αγαπημένη σου κούπα. Βάλε το σιρόπι στην κούπα, μαζί με ζεστό γάλα. Τέλος, γάρνιρε με λίγη ξηρή λεβάντα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ