Κορονοϊός: Σε «συναγερμό» οι υγειονομικές Αρχές – «Φουντώνει» και η γρίπη- Τι ισχύει με τις απουσίες στα σχολεία


Κορονοϊός: Σε έξαρση εξακολουθούν να βρίσκονται οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, προκαλώντας «ασφυξία» στα Επείγοντα των νοσοκομείων αλλά και στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές. Aυτή τη στιγμή διαφαίνεται μία μικρή αποκλιμάκωση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, σχέση με το προηγούμενο διάστημα, εντούτοις, εξακολουθούν να μπαίνουν στα νοσοκομεία περί τους 200 ασθενείς καθημερινά.

Συνολικά, περισσότεροι από 1.500 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 100 είναι διασωληνωμένοι. Τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αύξηση και των περιστατικών με γρίπη, γεγονός που συνάδει με τη διαχρονική πορεία του νοσήματος στη χώρα μας, η παρακολούθηση του οποίου έχει δείξει ότι η δραστηριότητα του ιού συνήθως αρχίζει να αυξάνει κατά τον μήνα Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Σε συνδυασμό με τις άλλες ιώσεις του αναπνευστικού, κορονοϊός και γρίπη προκαλούν πίεση στις εφημερίες των νοσοκομείων, όπου τα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα, της τάξης του 30%.

Κορονοϊός: Τί συμβαίνει στα νοσοκομεία

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

Νοσοκομείο της Νίκαιας: Τη Δευτέρα (8/01), εισήχθησαν 80 ασθενείς με παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα, από περίπου 45 πριν ένα μήνα.

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Στην εφημερία το επισκέπτονται πάνω από 1.000 ασθενείς. Εισάγονται 80- 90 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Στην τελευταία εφημερία (5/1/2024) εισήχθησαν 118 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα ενώ στις 20/12/2023 εισήχθησαν 86 ασθενείς.

Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»: Στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται 90 με 100 περιστατικά με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 ασθενείς. Πριν ένα μήνα εξετάζονταν 80 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και καταγράφονταν λιγότερες των 10 εισαγωγών.

Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης: Είναι «πρωταθλητής», συνολικά, σε εξεταζόμενους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Ξεπερνάει τους 1.200, ενώ «πρωταθλητής» είναι και στις εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα (περί τους 120).

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Η έξαρση του κορονοϊού κατά την περίοδο των εορτών αλλά και οι συστάσεις επιστημόνων και υγειονομικών αρχών, φαίνεται ότι θορύβησαν τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί έναντι της Covid -19 κατά 25%, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την Τρίτη (9/01/2024) είχαν πραγματοποιηθεί 199.390 εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer XBB 1.5.

Το μήνα Ιανουάριο (από 10.01.2024 έως 31.01.2024) έχουν προγραμματιστεί 54.782 ραντεβού, τα οποία κατηγοριοποιούνται ανά ηλικιακή ομάδα:

  • 60+ ετών: 45.533 ραντεβού
  • 40-59 ετών: 7.625 ραντεβού
  • 12-39 ετών: 1.527 ραντεβού
  • 5-11 ετών: 88 ραντεβού
  • 6 μηνών – 4 ετών: 9 ραντεβού

Τα συνολικά μελλοντικά προγραμματισμένα ραντεβού από σήμερα 10.01.2024, στα 657 ενεργά εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργού αυτή τη στιγμή, ανέρχονται σε 55.969.

Μέχρι και τις 22/12/2023, το μεσημέρι, είχαν πραγματοποιηθεί 159.574 εμβολιασμοί, ενώ είχαν προγραμματιστεί μόλις 8.329 μελλοντικά ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID 19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Σήμερα, στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοοϊού στη χώρα. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε την Τρίτη (9/01) ο Υπουργός Υγείας, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κορονοϊός: Τι ισχύει με τις απουσίες στα σχολεία -Μέχρι πόσες ημέρες δεν προσμετρώνται

Τα σχολεία όλης της χώρας άνοιξαν από την περασμένη Δευτέρα (8/1), με τα κρούσματα του κορωνοϊού να έχουν εκτοξευθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε εγκύκλιο με οδηγίες προς μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στα σχολεία συστήνεται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών

  • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)
  • Πριν και μετά: Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος
  • Το γεύμα
  • Τη χρήση της τουαλέτας
  • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
  • Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
  • Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
  • Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  • Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.
  • Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
  • Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Τι ισχύει με τις απουσίες 

Η σχετική ενημέρωση από το υπ. Παιδείας αναφέρει:

«Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορονοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Πώς σχετίζεται ο κορονοϊός με τα καρδιαγγειακά προβλήματα

Η πανδημία COVID-19, τουλάχιστον στα αρχικά της στάδια, χαρακτηρίστηκε από μειωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθυστερώντας δυνητικά την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Από την άλλη πλευρά, η λοίμωξη από SARS-CoV-2, ως συστηματικό νόσημα που μπορεί να επηρεάσει σειρά οργάνων, σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Γιάννης Ντάνασης συνοψίζουν τα επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στις 5 Ιανουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές περιοδικό JAMA Health Forum σχετικά με την επιδημιολογία και τα χαρακτηριστικά των οξέων καρδιαγγειακών συμβαμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από το Harvard Pilgrim Health Care στο οποίο είναι ασφαλισμένοι πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (Μασαχουσέτη, Νιου Χαμσάιρ, Μέιν, Κονέκτικατ) στις ΗΠΑ. Τα δεδομένα αφορούσαν τις νοσηλείες για έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη χρονική περίοδο από το Μάρτιο 2017 έως τον Δεκέμβριο 2021. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν καρδιαγγειακά συμβάματα, όπως εμφράγματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, επεισόδια συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, στηθάγχης και παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου.

Τα σύνθετα, οξέα καρδιαγγειακά συμβάματα μειώθηκαν κατά την αρχική φάση της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020 κατά 26,6%. Τα ποσοστά παρέμειναν κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα τον Μάρτιο του 2021 (-9,6%) και τον Δεκέμβριο του 2021 (-19,8%). Οι νοσηλείες για εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν αρχικά κατά 27,0%, παρέμειναν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τον Φεβρουάριο του 2021 (-11,8%) και ήταν χαμηλότερες από τα αναμενόμενα επίπεδα τον Δεκέμβριο του 2021 (-27,3%). Οι νοσηλείες για έμφραγμα του μυοκαρδίου μειώθηκαν αρχικά κατά 27,8%, αλλά δεν διέφεραν στατιστικά από τα αναμενόμενα επίπεδα τον Ιανουάριο του 2021. Τα επεισόδια συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας μειώθηκαν αρχικά κατά 26,1%, ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα τον Μάρτιο του 2021 (-15,8%) και ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έως τον Δεκέμβριο του 2021 (-22,1%). Τα επεισόδια στηθάγχης ακολούθησαν παρόμοιες τάσεις διαρκούς μείωσης, ενώ τα επεισόδια παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου δεν διέφεραν σημαντικά από τα αναμενόμενα μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Συνολικά, η πανδημία COVID-19 δεν συσχετίστηκε με μακροπρόθεσμη αύξηση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων μεταξύ ασφαλισμένων κατοίκων της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ, αλλά, αντίθετα, εντοπίστηκαν διαρκείς μειώσεις στα επεισόδια παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και στηθάγχης.

Οι πιθανοί λόγοι που εξηγούν αυτές τις τάσεις είναι:

1. έλλειψη προσέλευσης ασθενών στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των 21 μηνών της μελέτης (για παράδειγμα φόβος να μην κολλήσουν),

2. οι καρδιαγγειακοί θάνατοι να γίνουν εκτός του ιατρικού συστήματος (π.χ. στο σπίτι),

3. θάνατοι ατόμων από COVID-19, ενώ ταυτόχρονα διατρέχουν κίνδυνο για μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα,

4. μείωση της υπερδιάγνωσης λόγω της χαμηλότερης προσέλευσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών,

5. διαχείριση της καρδιακής ανεπάρκειας στο σπίτι και των άλλων νοσημάτων στο σπίτι.

Η παρούσα μελέτη, σε συνδυασμό με άλλες μελέτες δείχνει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις ΗΠΑ άλλες πολιτείες είχαν αύξηση και άλλες μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πιο σημαντικό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υγείας είναι να διευκολύνουν την πρόσβαση στα συστήματα υγείας ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλα σοβαρά νοσήματα που χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης, κατά τη διάρκεια περιόδων περιορισμένης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη (όπως για παράδειγμα στην πρώτη περίοδο της πανδημίας).

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Επίσης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι: «Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τα σημεία που θα γίνονται τα rapid test

1. Κτίριο Helexpo, Διαγόρα 1, 08:30-20:30

2. Δ. Ελευσίνας, Πολιτιστικό Κέντρο Κίμωνος και Παγκάλου, (απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), 09:30-15:00

3. Δ. Διονύσου, Πεντζερίδη 3, Πολιτιστικό κέντρο του Αγίου Στεφάνου, 09:30-15:00

4. Δ. Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 108 (πλησίον Πεζογέφυρας), 09:30-15:00

5. Δ. Πειραιά, Δραγάτση 1, Πεζόδρομος, 09:30-14:45

6. Δ. Γλυφάδας, παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας, απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου, Βασιλέως Κων/νου, 09:30-14:45

7. Δ. Περιστερίου, Δημαρχείο Περιστερίου, (πλάι στην Βόρεια Είσοδο του Δημαρχείου), 12:00-18:00

8. Δ. Κηφισιάς, Πλατεία Πλατάνου, παραπλεύρως του Άλσους Κηφισιάς, μπροστά από τον ΗΣΑΠ, 09:00-14:00

9. Δ. Ζωγράφου, Παπαδιαμαντοπούλου 123, σε εσωτερικό χώρο στην είσοδο της Σχολής, 13:00-19:00

10. Δ. Ηλιούπολης, Δημοτικό Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», Κουντουριώτου 4, 09:30-15:00

11. Δ. Αγ. Βαρβάρας, Α’ ΚΑΠΗ Καλαντζάκου 7, Πλατεία Παναγίας Ελεούσας, 09:30-15:00

12. Δ. Παλαιού Φαλήρου, Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου, Ηχούς 26, 09:30-15:00

13. Δ. Αιγάλεω, Πνευματικό κέντρο Ι. Ρίτσος, δίπλα στο Κολυμβητήριο του Αιγάλεω, Δημαρχείου & Κουντουριώτου, 09:30-14:30

14. Δ. Ιλίου, Αίαντος και Χρυσηίδος (Δημαρχείο), 09:00-15:00

15. Δ. Χαϊδαρίου, Δημαρχείο – Στρ. Καραϊσκάκη 138 και Ευπαύλεως, 09:00-14:45

16. 1ο πολυδύναμο κέντρο-Δημοτικό Ιατρείο-Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο, Σόλωνος 78, 09:30-19:30 (κατόπιν ραντεβού-2103626869, 210362869)

17. 2ο πολυδύναμο Κέντρο-Δημοτικό Ιατρείο-Νέος Κόσμος, Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, 09:30-19:30 (κατόπιν ραντεβού-2109239865, 2109249787)

18. 3ο Δημοτικό Ιατρείο-Πετράλωνα, Πειραιώς 108, 1ος όροφος, Παθολογικό Ιατρείο, 09:30-15:00 (κατόπιν ραντεβού-2103427515, -513, 2103469165)

19. 4ο Δημοτικό Ιατρείο-Κολωνός, Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110, 09:30-15:00 (κατόπιν ραντεβού-2105121921, 2105157239)

20. 5ο Δημοτικό Ιατρείο-Άνω Πατήσια, Σαρανταπόρου 4, 09:30-15:00 (κατόπιν ραντεβού-2102015510, -511, 2102015559)

21. 6ο πολυδύναμο Κέντρο- Δημοτικό Ιατρείο-Κυψέλη, Χανίων 4Β, 09:30-19:30 (κατόπιν ραντεβού-2108836200, 2108220209)

22. 7η Δημοτική Κοινότητα, Αμπελόκηποι, Καλαμών 21 & Σλήμαν, 09:30-15:00 (κατόπιν ραντεβού, 2144088800)

23. Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 8:30-20:30

24. Δ. Πυλαίας, κτίριο πρώην κοινότητας Φιλύρου, 25ης Μαρτίου 10, 09:00-15:00

25. Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:00-15:00

26. Δ. Θέρμης, Δημοτικό κατάστημα, Νέα Ραιδεστός, 09:00-15:00

27. Δ. Θερμαϊκού, Δημοτικό Θέατρο Επανομής, Αγίου Δημητρίου, 09:00-14:30

28. Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, ΚΑΠΗ Κορδελιού, Μητροπολίτη Καραβαγγέλη 12, 09:00-15:00

29. Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Διαβατών, Παναγιώτου Σπύρου 2 & Αγίου Γεωργίου, 09:00-14:00

30. Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00-14:30

31. Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, 09:00-15:00

32. 8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00-14:00

33. 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ακροπόλεως 14, Άνω Πόλη, 09:00-14:00

34. 6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, Χαριλάου, 09:00-14:00

35. Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00-14:00

36. Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30-15:00

37. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Στ. Κυριακίδη 1, 08:30-15:00

38. Αιτωλοακαρνανία, Αγρίνιο, Οικίσκος έξωθεν Κέντρου Υγείας, 09:00-15:00

39. Αιτωλοακαρνανία, Αγρίνιο, Γ.Ν. Αιτωλ/νιας (Νοσηλ. Μονάδα Αγρινίου), 09:00-14:00

40. Αιτωλοακαρνανία, Μεσολόγγι, Γ.Ν. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» (Εμβολιαστικό Κέντρο), 08:30-14:30

41. Αιτωλοακαρνανία, Κοινοτικό Κτίριο, Ίδρυμα Τσώνη, Ναύπακτος, 09:00-14:00

42. Αργολίδα, Αίθουσα Δανάη-Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος, 09:00-14:00

43. Αργολίδα, Κοινωνικό Ιατρείο, Ναύπλιο, 09:00-14:00

44. Αρκαδία, Πλατεία Άρεως, Τρίπολη, 09:00-15:00

45. Αρκαδία, Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Τρίπολη, 08:00-14:00

46. Αρκαδία, Δ. Β. Κυνουρίας, Κεντρική Πλατεία Άστρους, 10:00-12:30

47. Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

48. Αχαΐα, Πάτρα, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, 08:00-20:30

49. Αχαΐα, Πάτρα, Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα, 08:30-20:00

50. Αχαΐα, Πάτρα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (ΡΙΟ), 08:00-14:30

51. Αχαΐα, Πάτρα, Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», 08:00-14:30

52. Αχαΐα, Πάτρα, Δημαρχείο (Μαιζώνος & Βότση Γωνία), 08:00-14:30

53. Αχαΐα, Αίγιο, Γενικό Νοσοκομείο, 08:30-14:30

54. Αχαΐα, Καλάβρυτα, Γενικό Νοσοκομείο, 09:00-14:00

55. Βοιωτία, Κέντρο Υγείας Θήβας Κάδμου 47, Θήβα 09:00-15:00

56. Βοιωτία, Αίθουσα στο ισόγειο του παλιού Δημαρχείου Λιβαδειάς Σπυρίδωνος 1, Λιβαδειά, 08:30-15:00

57. Γρεβενά, Εξεταστήριο Θ. Ζιάκα 23, 08:30-15:00

58. Δράμα, πρώην Δημαρχείο, έναντι Πλατεία Ελευθερίας, 08:00-14:30

59. Έβρος, ισόγειο παλιού Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης-πρώην ΚΕΠ, Μπουμπουλίνας 8, 08:30-15.00

60. Έβρος, Ιατρείο Τυχερού, 09:30-13:30

61. Έβρος, Ιατρείο Πέπλου, 09:00-13:00

62. Έβρος, Πλατεία Δασίου Ορεστιάδας, 11:00-13:00

63. Έβρος, Κ.Υ. Ορεστιάδας, Ευριπίδου Ζίγκμπουργκ 10, 08:30-15:30

64. Έβρος, Λιμάνι Καμαριώτισσας, Σαμοθράκη, 08:00-15:00

65. Εύβοια, Χαλκίδα, Πάρκο του Λαού, Αλιβερίου και Κιαπέκου γωνία, 09:30-15:00

66. Εύβοια, Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, 08:30-15:30

67. Ευρυτανία, έναντι ΚΑΠΗ Καρπενησίου, 09:00-15:30

68. Ζάκυνθος, ΙΚΑ, Γλάδστωνος 6, 08:30-15:30

69. Ηλεία, Πύργος, Γενικό Νοσοκομείο, 08:30-14:30

70. Ηλεία, Αρχαία Ολυμπία, Δημαρχείο, 08:30-14:30

71. Ηλεία, Αμαλιάδα, Συνεδριακό Κέντρο, 08:30-14:30

72. Ημαθία, ΚΑΠΗ Βέροιας, Μαυρομιχάλη 14, 09:00-15:00

73. Ημαθία, Πολυχώρος Λαναρά Νάουσας- Αίθουσα Βέτλανς, Γέφυρα Νοσοκομείου, 09:30-14:00

74. Ημαθία, Κέντρο Υγείας Βέροιας, Μοράβα 2 & Εμμανουήλ Παππά, 08:30-15:30

75. Ηράκλειο, Άγαλμα Ελευθέριου Βενιζέλου, Πλατεία Ελευθερίας, 08:30-19:30

76. Ηράκλειο, Isobox, προαύλιος χώρος 7ης ΥΠΕ, 09:00-15:00

77. Ηράκλειο, Isobox, προαύλιος χώρος Βενιζελείου Νοσοκομείου, 08:30-14:30

78. Ηράκλειο, προαύλιος χώρος ΠΑΓΝΗ (ΤΕΠ), 08:30-19:30

79. Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

80. Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

81. Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

82. Ικαρία, Κ.Υ Ευδήλου, 08:00-16:00

83. Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

84. Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

85. Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

86. Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

87. Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

88. Καβάλα, Νομαρχία Καβάλας, Εθνικής Αντιστάσεως 20, 08:00-14:30

89. Καβάλα, Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, 12:00-14:00

90. Κάλυμνος, Κεντρικός Λιμένας, 08:30-13:30

91. Λέρος, Δημοτικό Κτίριο Δόνα,08:30-15:30

92. Καρδίτσα, Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Τέρμα Σαρανταπόρου, 09:00-15:00

93. Καρδίτσα, Δημαρχείο Μορφοβουνίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, 09:00-10:00

94. Καστοριά, Isobox Λεωφόρος Κύκνων, 08:30-15:30

95. Καστοριά, Κέντρο Υγείας Καστοριάς, Καπετάν Κώττα 2, 08:30-15:30

96. Καστοριά, Άργος Ορεστικό, 09:30-13:30

97. Κέρκυρα, Δημοτικό Θέατρο, Μάντζαρου 5, 09:00-20:00

98. Κέρκυρα, Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, Κοντόκαλι, 08:45-15:00

99. Κεφαλληνία, Αργοστόλι, Πλατεία Βαλλιάνου, 08:00-16:00

100. Κιλκίς, Β’ Εργατικές Κατοικίες, Αμπέλων 4, 09:00-15:00

101. Κιλκίς, Νέα Σάντα, Αγροτικό Ιατρείο, 09:00-15:00

102. Κιλκίς, Νοσοκομείο Γουμένισσας, 09:00-15:00

103. Κιλκίς, Αξιούπολη, Δημοτικό Κατάστημα-πρώην ΔΕΥΑ, 09:00-15:00

104. Κοζάνη, Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, Περγάμου 62, 08:30-15:30

105. Κοζάνη, Κέντρο Υγείας Κοζάνης, Αριστοφάνους 5Α, 08:30-15:30

106. Κοζάνη, Κοινοτικό Γραφείο Κερασιάς, 10:00-12:00

107. Κόρινθος, Δημοτικό θέατρο Κορίνθου, Δαμασκηνού 57, πλησίον Πανεπιστημίου, 09:00-14:00

108. Κόρινθος, Δημοτικό κτίριο Beau Rivage, Ποσειδώνος και Ήρας 2, Λουτράκι, 09:30-14:00

109. Κως, Ιερού Λόχου 15 (πρώην Παιδικός σταθμός), 08:30-15:00

110. Λακωνία, παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης, Κεντρική Πλατεία, 09:00-15:00

111. Λακωνία, Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, 09:30-14:30

112. Λακωνία, Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, 08:15-15:30

113. Λακωνία, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Δημαρχείο Γυθείου, 08:30-15:30

114. Λάρισα, ΟΣΕ, 09:00-20:00

115. Λάρισα, Ελασσόνα 09:00-14:00

116. Λάρισα, Π.Ι Πυργετού, 09:00-12:00

117. Λάρισα, Μύλος του Παππά, 09:00-15:00

118. Λάρισα, Εμπορικό Κέντρο Γαία, 09:00-15:00

119. Λασίθι, ισόγειο κτήριο ΟΚΥΔΑΝ Αγίου Νικολάου, 08:30-15:00

120. Λέσβος, Κ.Υ Μυτιλήνης, 09:00-15:00

121. Λέσβος, Parking Μυτιλήνης, 09:00-15:00

122. Λευκάδα, παλιό Νοσοκομείο, κτίριο ΕΚΑΒ, Α. Βαλαωρίτη 40, 08:00-15:00

123. Λήμνος, Π.Ι Πορτιανού, 08:30-14:30

124. Μαγνησία, ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου Δήμου Βόλου, Χατζηαργύρη & Τριανταφυλλίδη, 08:30-15:00

125. Μαγνησία, Γ.Ν Βόλου, Πολυμέρη 154, 09:00-14:00

126. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Μέγαρο Χορού, 08:30-14:00

127. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Isobox Κεντρικής Αγοράς, 08:30-13:30

128. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Γενικό Νοσοκομείο, Isobox Επειγόντων, 08:15-14:15

129. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Isobox Κέντρου Υγείας, 08:30-14:30

130. Μεσσηνία, Καρδαμύλη, Δημαρχείο, Αίθουσα Συνεδριάσεων, 09:30-13:00

131. Μεσσηνία, Κυπαρίσσια, Isobox Νοσοκομείου, 09:30-13:00

132. Ξάνθη, Κέντρο Υγείας Ξάνθης, Isobox, Ανδρέα Δημητρίου 1, 08:00-14:00

133. Ξάνθη, Όλβιο, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00-13:00

134. Πάρος, Νάουσα, Αίθουσα ΑΜΕΣ Νηρέα, 08:30-15:00

135. Πέλλα, Δημαρχείο Σκύδρας, Εθνικής Αντιστάσεως 20, 10:00-14:30

136. Πέλλα, Ξενιτίδειο Αριδαίας, Λεωφόρος Ξενιτίδη 7, 10:30-14:30

137. Πέλλα, Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, Δωδεκανήσου 1, 08:30-15:30

138. Πιερία, Κέντρο Υγείας Κατερίνης, Κανελλοπούλου 1, 08:00-15:00

139. Πιερία, παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης, 09:00-15:00

140. Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

141. Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00

142. Ρέθυμνο, Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, Μισίρια, 09:00-14:00

143. Ρέθυμνο, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Σπηλίου, Σπήλι, 09:00-14:30

144. Ροδόπη, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, 09:00-15:00

145. Ροδόπη, Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Συμεωνίδη και Υψηλάντου γωνία, Κομοτηνή, 09:00-15:00

146. Ροδόπη, Ίασμος, ΚΑΠΗ, Γεωργίου Καραϊσκάκη 1, 10:00-14:00

147. Ρόδος, Πλατεία κοινότητας Ψίνθου, 09:00-14:30

148. Ρόδος, παλιό Νοσοκομείο Ρόδου, Παπαλουκά 5-8, 08:30-15:00

149. Σάμος, Isobox έμπροσθεν Κ.Υ Καρλοβάσου Σάμου, 08:00-14:30

150. Σάμος, Isobox έμπροσθεν Γ.Ν. Σάμου, 08:00-14:30

151. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Σερρών, 08:30-19:30

152. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, 09:00-15:00

153. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, 09:00-14:30

154. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Ροδολίβους, 09:30-14:30

155. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, 09:00-14:30

156. Σέρρες, Κέντρο Υγείας Στρυμονικού, 09:00-15:00

157. Σκιάθος, Λιμάνι Σκιάθου, 08:00-15:30

158. Σύρος, Αθλητικό κέντρο Δημήτριος Βικέλας, 08:30-15:30

159. Τρίκαλα, πάροδος Γαριβάλδη Πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου, 07:30-13:30

160. Τρίκαλα, Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας, 08:00-10:00

161. Τρίκαλα, Ε΄ΚΑΠΗ, 09:30-14:30

162. Φθιώτιδα, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, χώρος Εκδοτηρίων, 09:00-15:00

163. Φθιώτιδα, Γ.Ν Λαμίας, Παπασιοπούλου τέρμα, 08:30-10:00

164. Φθιώτιδα, Δημοτικό Parking Γαλανέικα, Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής, Λαμία, 09:00-15:00

165. Φλώρινα, Ιατρείο ΕΟΔΥ, Ηπείρου 26, 08:30-15:00

166. Φλώρινα, ΔΕΤΕΠΑ Αμυνταίου, Πλατεία Δ. Μάκρη 36, 08:30-15:00

167. Φωκίδα, Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, 09:00-15:00

168. Φωκίδα, Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, 09:00-13:00

169. Χαλκιδική, Νέα Μουδανιά, πρώην 4ο Νηπιαγωγείο, Παναγίας Κορυφινής και Καλόλιμνου, 08:30-15:00

170. Χαλκιδική, Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, 09:00-14:30

171. Χανιά, 1η-2η ΤΟΜΥ Χανίων, παλιό Νοσοκομείο Χανίων, Καποδιστρίου και Δραγούμη, 08:30-15:00

172. Χανιά, Αύλειος χώρος 1ου Κέντρου Υγείας Χανίων, Λεωφόρος Καραμανλή 99, 08:30-15:00

173. Χανιά, ισόγειο Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», (ΤΕΠ Covid), 08:0-14:30

174. Χίος, Κ.Υ Χίου, Λετσαίνης 1 & Αγ. Ειρήνης, 07:30-14:30

175. Χίος, Πλατεία Βουνακίου Χίου, 07:30-14:30

176. Χίος, Νένητα, 09:00-12:00

*Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις – αλλαγές στα σημεία και στο ωράριο των μαζικών δειγματοληψιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ