Απίστευτη λογοκρισία από το facebook – Αφαίρεσε ανάρτηση της Χρυσής Αυγής


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ότι η επίσημη σελίδα του tromaktiko στο facebook για πρώτη φορά στα χρονικά της, έλαβε μια ειδοποίηση παραβίασης των όρων χρήσης της κοινότητας του κοινωνικού δικτύου.

Λογικό ήταν, άμεσα, να σημάνει “συναγερμός” στη δημοσιογραφική ομάδα και να αρχίσει ο έλεγχος για τυχόν ανάρτηση που δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης του facebook, άρα κατ’ επέκτασιν δεν θα συμφωνούμε και με τον δικό μας κώδικα δεοντολογίας.

  • Μιλάμε για μια σελίδα με 531.000 followers (δείτε εδώ), που έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.000.000 εκατ. posts από το 2010 και δεν έχει “απασχολήσει” ποτέ κατά το παρελθόν την εταιρία facebook.
  • Μιλάμε επίσης για μια σελίδα, που μηνιαίως προωθεί δεκάδες εμπορικές καμπάνιες αξίας εκατοντάδων ευρώ, αφού θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες σελίδες στην Ελλάδα.
  • Μιλάμε τέλος, για την επίσημη σελίδα ενός από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site της Ελλάδας.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή να γίνει επανέλεγχος του post, η απάντηση της εταιρίας ήταν: “Η δημοσίευση παραβιάζει τους όρους χρήσης της εταιρίας μας” και έκλεισε το ζήτημα εκεί.

Ποιο ήταν όμως το επίμαχο άρθρο που έκανε τόση “φασαρία” και καταπάτησε τους όρους χρήσης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που αν μη τι άλλο σεβόμαστε διότι το θεωρούμε “εργαλείο” και προέκταση της δουλειάς μας;

Το επίμαχο άρθρο, ήταν οι δηλώσεις λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο περιστύλιο της Βουλής του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με τίτλο: Ν. Μιχαλολιάκος: Σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή για το έθνος των Ελλήνων (vid).

Το tromaktiko, από το 2010, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του ως blog, αλλά και από τον Οκτώβρη του 2018 όπου έγινε site και άλλαξε δημοσιογραφική ομάδα, έδινε και δίνει βήμα σε όλες τις παρατάξεις, σε όλα τα κινήματα και κόμματα, είτε αυτά ανήκουν στην αριστερά, είτε στο κέντρο, είτε στη δεξιά.

Είμαστε “ακομμάτιστοι” και χωρίς “χρώμα” την ώρα της εργασίας μας, ΔΕΝ είμαστε με κανέναν και είμαστε με όλους. Όταν τελειώνει η βάρδια μας, μπορεί να είμαστε άσπροι, πράσινοι, κόκκινοι, μπλε, μοβ, κίτρινοι ή ακόμα και μαύροι. Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας ή καλύτερα του λειτουργήματός μας, σεβόμενοι τα 2.800.000 εκατ. Ελλήνων που μας διαβάζουν κάθε μήνα, η αρχή μας είναι να είμαστε διάφανοι.

Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε βήμα και να δημοσιεύσουμε τις δηλώσεις ακόμα και της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που πήρε την ψήφο 550.000 Ελλήνων. Βήμα δίνουμε και σε κόμματα που έχουν ψηφιστεί από 10.000 Έλληνες.

Για εμάς, η άποψη του καθενός είναι σεβαστή. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε βήμα καθημερινά σε δεκάδες φωνές μέσα από τη στήλη μας “Απόψεις”. Το ότι δίνουμε βήμα, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε ή ταυτιζόμαστε με τα γραφόμενα του κάθε συντάκτη που γράφει με ονοματεπώνυμο, άρα είναι υπόλογος των σκέψεων που αποτυπώνει.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, ενώ είμαστε πεπεισμένοι ότι έγινε οργανωμένο “χτύπημα” με καταγγελίες για να αφαιρεθεί το επίμαχο άρθρο.

Press Room tromaktiko


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ