Αποκάλυψη Μπερίσα: Ελληνίδα «πράκτορας» είχε ξελoγιάσει τον Έντι Ράμα


Αποκαλύψεις για το παρελθόν του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα έκανε ο προκάτοχός του Σαλί Μπερίσα μιλώντας σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό. Μολονότι η συζήτηση ήταν πολιτική με τον Μπερίσα να αναφέρεται στην τελευταία μάχη για την πτώση του Ράμα την οποία τοποθέτησε χρονικά στον Φεβρουάριο, η συζήτηση οδηγήθηκε σε μια ιστορία που συνέβη πίσω στη δεκαετία του ’90.

«Ο Έντι Ράμα μετανάστευσε τότε λόγω μιας Ελληνίδας. Οι υπηρεσίες μας παρακολούθησαν εκείνον και τη διπλωμάτη γιατί γνωρίζαμε πως δεν είχαν φιλική σχέση. Δεν ακολουθούσε μια δημοσιογράφο ή συγγραφέα όπως λεγόταν, αλλά εκείνη με την οποία είχαν σχέση. Δεν γνωρίζω αν εκείνη στρατολόγησε τον Ράμα ή συνέβη το αντίθετο αλλά βρέθηκαν μαζί στο Παρίσι. Οι υπηρεσίας μας είχαν ενημερώσει για προβλήματα που αντιμετώπισε και με τη βίζα. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως χάθηκαν μαζί», υποστήριξε ο Αλβανός πολιτικός.

«Η Ελληνίδα διπλωμάτης είχε επαφή τότε με όλους τους δημοσιογράφους» υποστήριξε η δημοσιογράφος που φιλοξενούσε τον Μπερίσα, με τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας να συμπληρώνει «πως δεν ήταν τέτοια σχέση, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τις αγορασμένες visa είχε συνέπειες. Δεν υποστηρίζω πως η διπλωμάτης ήταν πράκτορας ή πως τον στρατολόγησε. Εγώ δεν μπορώ να το πω αυτό. Αν πάλι ρωτήσεις τις υπηρεσίες όμως αυτό θα σου απαντήσουν. Μέχρι σήμερα δεν μίλησα ποτέ για αυτό το θέμα γιατί ήταν χαρακτηρισμένο. Μόλις πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ