Γεωργιάδης: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο


Όπως εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, πρέπει να εμβολιαζόμαστε και κατά της COVID-19 ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωρδιάδης, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε κοντά στη διενέργεια εμβολιασμών στα Φαρμακεία.
“Με το εμβόλιο κατά της Covid έχει γίνει ένα συγκλονιστικό λάθος και από εμάς, εννοώ και επικοινωνιακά. Λέμε μεταξύ μας εάν κάναμε την πέμπτη δόση, την τέταρτη δόση, την τρίτη δόση, τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι μια λανθασμένη συζήτηση. Ο κορωνοϊός θα είναι στη ζωή μας για πάντα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Action 24.
Και πρόσθεσε: “Άρα, όπως εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο με το επικαροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, διότι η γρίπη αλλάζει, μεταλλάσσεται και άρα το εμβόλιο που έκανες πέρσι δεν σε καλύπτει για την επόμενη χρονιά, το ίδιο ισχύει και με την Covid. Και ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται. Άρα, μία φορά το χρόνο θα κάνουμε το εμβόλιο κατά της Covid, αυτός είναι ο σκοπός. Δεν θα το κάνουμε με την έννοια που το κάναμε στην πανδημία όλοι”.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρέπει σίγουρα να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες: “Δηλαδή, οι άνω των 60 και όσοι έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Για να καταλάβετε, στους χίλιους νεκρούς των τελευταίων μηνών, είχαμε μόλις δύο εμβολιασμένους. Οι 998 ήταν ανεμβολίαστοι, μπορείτε να συλλάβετε τον αριθμό; Και μιλάμε για ανθρώπους που είναι όλοι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα. Δηλαδή άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα, έσωσαν τη ζωή τους γιατί εμβολιάστηκαν”, σημείωσε.Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ