Το πιο απομονωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο είναι ένας θρίαμβος της αρχιτεκτονικής

Αν αυτό που θέλετε από μια ταξιδιωτική εμπειρία είναι να αποδράσετε από τα πάντα, δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από το ξενοδοχείο The Arctic Hideaway σε ένα ακατοίκητο νησί (με την ονομασία-γλωσσοδέτη Fordypningsrommet) πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Δημιουργία του Νορβηγού μουσικού της τζαζ Håvard Lund το 2014, το sci-fi κατάλυμα αποτελείται από δέκα αυτόνομα στούντιο που σχεδιάστηκαν ειδικά για καλλιτέχνες οι οποίοι αναζητούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα στις εσχατιές του κόσμου. Πέντε από αυτά τα στούντιο λειτουργούν ως κοιτώνες, ενώ τα υπόλοιπα είναι ένα μπάνιο, δύο κουζίνες, ένας χώρος σαλονιού (που διαθέτει πιάνο και ηχοσύστημα) και μία σάουνα – όλοι οι χώροι, εκτός από τους κοιτώνες, κοινόχρηστοι.

Στο νησί δεν υπάρχουν καταστήματα ούτε αυτοκίνητα, ενώ η πρόσβαση στην πλησιέστερη πόλη είναι τουλάχιστον δύσκολη. Οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να φτάσουν στο Όσλο, μετά να πάρουν αεροπλάνο για την παραθαλάσσια πόλη Bodo και από εκεί να ταξιδέψουν για μία ώρα με το φέρι, διασχίζοντας το αρχιπέλαγος Fleinvær, για να προσεγγίσουν το νησί. Έχουν πάντως την επιλογή, αντί να κουβαλήσουν τις δικές τους προμήθειες, να ζητήσουν κάποιον σεφ για να τους ετοιμάζει στη διάρκεια της ημέρας παραδοσιακά πιάτα της νορβηγικής κουζίνας.

Η διαμονή στο Arctic Hideaway ακούγεται αληθινή πρόκληση, ωστόσο το τοπίο και η αρχιτεκτονική το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο για τους λάτρεις του Βορρά. Από τις μεγάλες τζαμαρίες των διαμερισμάτων του μπορεί κάποιος να απολαύσει το Βόρειο Σέλας (ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο) τυλιγμένος σε μια ζεστή κουβέρτα. Ενώ στη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να κανονίσει με το ξενοδοχείο εξορμήσεις στα άλλα νησιά του αρχιπελάγους, για ψάρεμα, παρατήρηση πτηνών ή πεζοπορία.ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ