Bugatti Divo: €7,5 εκατομμύρια για το δικαίωμα αγοράς, όχι για το αυτοκίνητο


Πέρα από το ίδιο το αυτοκίνητο, η Bugatti εξέπληξε πάντες στην παρουσίαση της Divo πέρσι στο Pebble Beach, όταν ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη προπωληθεί και τα 40 αυτοκίνητα της προγραμματισμένης παραγωγής.

Πολλοί από τους πολύ πλούσιους αυτού του κόσμου έμειναν… παραπονεμένοι γιατί δεν θα είχαν την ευκαιρία να την αποκτήσουν. Τώρα όμως, κάποιος από τους 40 που έκλεισαν τις θέσεις τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν την Divo δική τους. Μια αγγελία στο Mobile.de πουλάει το δικαίωμα αγοράς μιας Divo αντί 7,5 εκατομμυρίων. Ο έμπορος που διαθέτει στην αγορά το πολυπόθητο slot είναι η DI Automobile GmbH, κοντά στο Μόναχο. Αφορά αυτοκίνητο που είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Η Divo είναι η πιστάδικη εκδοχή της Chiron, αλλά κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο, δεν είναι δηλαδή όπως οι Ferrari FXX-K και McLaren P1 GTR που δεν έχουν επίσημη έγκριση τύπου για το δρόμο. Δημιουργήθηκε για να κλείσει τα στόματα κατασκευαστών που βγάζουν πολύ γλώσσα για χρόνους και ρεκόρ σε διάφορα circuit.

Αλλαγές στο αμάξωμα έχουν αυξήσει την κάθετη δύναμη κατά 90 kg, επιτρέποντας στην Divo να αναπτύσσει πλευρικές επιταχύνσεις 1,6 g. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση, για περισσότερη ακρίβεια και καλύτερη ευελιξία στις στροφές. Ο κινητήρας W16 με χωρητικότητα οκτώ λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων DSG και μόνιμο σύστημα τετρακίνησης. Το παραπάνω πακέτο σπρώχνει την Divo να κάνει το σπριντ των 0-100 km/h σε 2,4” και να φτάνει τα 380 km/h ή τα 105,5 m ανά δευτερόλεπτο.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ