Συμφωνία των Πρεσπών – Θεοδωράκης: Διέλυσαν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, όχι το Κίνημά μας


Σαφές μήνυμα ότι «το Ποτάμι είναι χιλιάδες στελέχη και φίλοι… και πως είναι ένα ζωντανό κόμμα με σπουδαίες προσωπικότητες και αληθινούς ανθρώπους», έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Διέλυσαν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, δεν διέλυσαν το Κίνημα μας. Το Ποτάμι είναι χιλιάδες στελέχη και φίλοι. Την ημέρα που έφυγαν ο Αμυράς και ο Ψαριανός, την ίδια μέρα πλημμύρισε το Ζάππειο στην εκδήλωσή μας για το Μακεδονικό. Όμως ο κόσμος βλέπει τους βουλευτές να φεύγουν και λένε “διαλύθηκαν”. Αν ερχόντουσαν στο Ζάππειο θα έλεγαν “εδώ είναι ένα ζωντανό κόμμα με σπουδαίες προσωπικότητες και αληθινούς ανθρώπους”», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη LIFO.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θεωρεί ότι όσον αφορά τις τελευταίες αποχωρήσεις, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν το πρόσχημα, καθώς «εδώ και ένα χρόνο είχαμε όλοι συμφωνήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι σε ένα εθνικό θέμα δεν υπάρχει κομματική γραμμή», ενώ «από το καλοκαίρι ήταν φανερό ότι τέσσερις θα πούμε ”ναι”, ένας ”όχι” και ένας το σκεφτόταν».

Εκτιμά δε ότι αν η ΝΔ άφηνε ελεύθερους τους βουλευτές της κάποιοι θα ψήφιζαν «ναι» στη Συμφωνία καιαντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι θα καταψήφιζαν. «Το 15% των ψηφοφόρων της ΝΔ λένε «”ναι” στην Συμφωνία. Ανάμεσά τους δεν είναι κανείς βουλευτής;» λέει χαρακτηριστικά. Καταλογίζει ακόμη «δειλία» σε όσους ενώ υποστήριζαν παλαιότερα τη Συμφωνία την καταψήφισαν και τονίζει πως «δεν μπορείς να αποφασίζεις τόσο σημαντικά θέματα με βάση ποιος κυβερνά αυτήν τη στιγμή. Γιατί όταν κυβερνά ο “δικός σου” η ευκαιρία μπορεί να έχει χαθεί».

Ερωτώμενος για το χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών εκτιμά ότι «ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει κούτσα-κούτσα μέχρι τον Σεπτέμβριο», ωστόσο σημειώνει πως την απόφαση θα την πάρει τον Μάρτιο. «Δηλαδή θα δει πώς είναι το κόμμα του, πώς είναι οι δημοσκοπήσεις, πώς είναι όλα τα ταμεία, τι άλλο μπορεί να μοιράσει και θα αποφασίσει», λέει.

Όσον αφορά στο μέλλον του Ποταμιού, δηλώνει ότι το Ποτάμι θα κατέβει στις Ευρωεκλογές, λέγοντας «δεν θα είμαστε σε άλλους συνδυασμούς. Θα είμαστε στο Ποτάμι», ενώ εκτιμά ότι θα μπει στη Βουλή, προσθέτει όμως πως ο Φεβρουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι θυμωμένοι με αυτό που έχει συμβεί στο Ποτάμι και άνθρωποι που δεν είναι Ποτάμι. Αλλά λένε ότι δεν γίνεται το Ποτάμι να έχει 10% στη Β΄Αθήνας και να μην έχει βουλευτή στην Β’ Αθήνας. Υπάρχει κόσμος από τη ΝΔ, σχηματικά το λέω, “απολίτικος” που λέει “προχώρα” κ.λπ.» σημειώνει προσθέτοντας: «Θα φανεί τον Φλεβάρη εάν είναι απλώς μια συναισθηματική έκρηξη υπέρ μας ή αν έχει λίγο βάθος. Αν πραγματικά πιστεύουν ότι πρέπει να βοηθήσουν το Ποτάμι. … θα έχουμε τις ενδείξεις γι’ αυτήν τη συμπεριφορά του κόσμου υπέρ του Ποταμιού». Και ξεκαθαρίζει πως «όταν νιώσω ότι είμαι μόνος σε αυτή την ιστορία … θα πάω σπίτι μου. Δεν θα συνεχίσω». «Γιατί να συνεχίσω; Και αυτός είναι ο λόγος που αρνήθηκα σε άλλες στιγμές και σε πολλές στιγμές όλες αυτές τις προτάσεις. “Έλα εδώ να γίνεις υπουργός” ή “έλα εδώ να μπεις στο τάδε ψηφοδέλτιο με το Επικρατείας”. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει ιδρύσει ένα Κίνημα, που θέλει να αντιπολιτευθεί όλο αυτό το παλιό, το σκάρτο -κατά την άποψή μου- να βρει προσωπική στέγη; Προσωπικό καταφύγιο; Να σώσει τον εαυτό του; Δεν γίνεται» δηλώνει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ