Κούβα: Χάος στην Αβάνα – Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (pics)


Σπίτια καταστράφηκαν, δέντρα έπεσαν σε διάφορα σημεία, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος σε κάποιες περιοχές της πόλης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 172 τραυματίσθηκαν από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Αβάνα στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

«Επισκεπτόμαστε τις περιοχές που επλήγησαν απ’ αυτό το μεγάλης έντασης μετεωρολογικό φαινόμενο στη Ρέγκλα», μια νοτιοανατολική συνοικία της Αβάνας, ανέφερε στο Twitter.

«Υπάρχουν σοβαρές ζημιές και προς το παρόν θρηνούμε την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών και έχουμε καταμετρήσει 172 τραυματίες», συνέχισε ο κουβανός πρόεδρος προσθέτοντας πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές που έχουν πληγεί.

«Σήμερα το πρωί σχηματίστηκε ένας εξωτροπικός ανεμοστρόβιλος στη νοτιοανατολική πλευρά του Κόλπου του Μεξικού, από τον οποίο ένα κρύο μέτωπο εκτείνεται προς τα νότια-νοτιοανατολικά. Μια σειρά ηλεκτρικές καταιγίδες είναι πιθανό να σχηματιστούν στις επόμενες ώρες, οι οποίες με την κίνηση προς το ανατολικά των συστημάτων αυτών θα επηρεάσουν το δυτικό τμήμα της χώρας απόψε και νωρίς το πρωί», ανέφερε το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Αβάνας, σύμφωνα με το IBT.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο ανεμοστρόβιλος συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, βροχές αλλά και έντονο θόρυβο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ