Ράπτη: Οι δεσμέυσεις της Νέας Δημοκρατίας για οικονομία και Ασφαλιστικό


Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια αλλά και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία έδωσε στο Newsbomb.gr  η δικηγόρος Ζωή Ράπτη. 

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μία «οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις» είπε η κ. Ράπτη και συμπλήρωσε «Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4% και το χρέος της να μειωθεί δραστικά».

Ποιες μεταρρυθμίσεις προτείνει η ΝΔ στο κομμάτι της φορολογίας – Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την οικονομία που «βουλιάζει»:

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ δεν είναι αποσπασματικές αλλά ένα ολοκληρωμένο και με ακρίβεια κοστολογημένο πρόγραμμα. Ενδεικτικά θα
αναφέρω ορισμένα από τα μέτρα που προτείνουμε: Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια. Δραστική µείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήµατα µέχρι 10.000€, από 22% που ισχύει σήµερα.
Όσοι χρωστούν µέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταµεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα µπορούν να ρυθµίσουν την οφειλή
τους σε 120 δόσεις – η δε ελάχιστη καταβολή θα είναι 20 ευρώ το µήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα µπουν σε καµία
ευνοϊκή ρύθµιση.

Τι θα κάνετε για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς η φορολογία αγγίζει το 85% του εισοδήματός τους.

Μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα µερίσµατα στο 5% από 15%. Έτσι ο πραγµατικός φορολογικός συντελεστής για την φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί δραστικά στο 24% από 40% που είναι σήµερα αποθαρρύνοντας τις προσλήψεις και ευνοώντας την φοροαποφυγή.
Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήµερα, στο 15%. Το µέτρο αφορά όλους τους εργαζοµένους και θα εφαρµοστεί σταδιακά εντός τετραετίας µε εµπροσθοβαρή τρόπο. Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελµατίες και τις ατοµικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης. Η νέα αυτή δέσµευση µαζί µε τη µείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και της εισφοράς για κύρια σύνταξη στο 15% αυξάνει δραστικά το ετήσιο διαθέσιµο εισόδηµα όλων των ελεύθερων επαγγελµατιών και των ατοµικών επιχειρήσεων. Πχ για έναν ελεύθερο επαγγελµατία που δηλώνει σήµερα ετήσιο εισόδηµα 10.000 ευρώ, η αύξηση στο διαθέσιµο εισόδηµά του θα είναι 41% ή 2055 ευρώ το χρόνο. Με το σχέδιο µας η συνολική επιβάρυνση φόρων και εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες του παραδείγµατος, περιορίζονται στο 29% από 50% που είναι σήµερα.

Άµεση µείωση του ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήµερα και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό
πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων. Με τον τρόπο αυτό η χώρα µας θα γίνει πραγµατικά ανταγωνιστική και το τόσο καθοριστικό για την χώρα και την οικονοµία µας τουριστικό εισόδηµα δεν θα εξαρτάται από την ευνοϊκή, σήµερα, γεωπολιτική συγκυρία.

– Ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για αφορολόγητο και τεκμαρτό

Στο πλαίσιο της συνολικής µας φορολογικής µεταρρύθµισης και µε βάση τη ψηφισµένη από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ µείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ, προτείνουµε για µισθωτούς, ελεύθερους επαγγελµατίες και αγρότες ο εισαγωγικός συντελεστής του φόρου εισοδήµατος να µειωθεί δραστικά από το 22% που είναι σήµερα στο 9%.

Ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για μείωση της ανεργίας

Η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι ένα από τα αποτελέσματα της συνολικής πολιτικής της ΝΔ και θα προκύψει από τα μέτρα που θα ληφθούν
όσον αφορά το ασφαλιστικό, τη φορολογία και την ανάπτυξη. Ο βασικός δείκτης, που θα καταγράψει την επιτυχία του κυβερνητικού µας έργου θα είναι η αποκλιµάκωση της ανεργίας.
Η Ν.Δ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που µπορεί να πετύχει ρυθµούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021. Αυτό µεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και µείωση της ανεργίας κατά 7 µονάδες σε σχέση µε το 2017. Θέλουµε να αποφύγουµε µια ανάκαµψη χωρίς δουλειές ή µε ωροµίσθιους που θα έχουν χαµηλότατες απολαβές, όπως οι σηµερινές. Τα κριτήρια για την απονοµή επιδόµατος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να µεγαλώσει ο αριθµός των δικαιούχων.
Προτιθέµεθα να θέσουµε σε εφαρµογή ένα φιλόδοξο πρόγραµµα ψηφιακών δεξιοτήτων για µακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών. Είναι απολύτως εφικτό να πιστοποιήσουµε 50.000 ανέργους σε γνώσεις βασικού προγραµµατισµού µέσα από εντατικά 6µηνα προγράµµατα
χρηµατοδοτούµενα από Ευρωπαϊκούς πόρους. Με αυτό τον τρόπο και θα βοηθήσουµε στην γεφύρωση του ψηφιακού χάσµατος αλλά και θα δώσουµε περισσότερες ευκαιρίες για καλές δουλειές σε ανθρώπους που σήµερα αισθάνονται εντελώς αποκλεισµένοι. Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήµερα, θα µειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%. Έτσι θα βελτιωθεί το διαθέσιµο εισόδηµα
για τους µισθωτούς και θα διευκολύνουµε τις προσλήψεις για τους ανέργους.

-Ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για τον υποκατώτατο μισθό

Ο υποκατώτατος μισθός πάνω απ’ όλα είναι άδικος. Η ΝΔ προτείνει την κατάργηση του. Δηµιουργεί µια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόµενων και δεν έχει βοηθήσει καθόλου την αγορά εργασίας, τους νέους αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για τους δημοσίους υπάλληλους – Oι προτάσεις της ΝΔ για τα επιδόματα

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 12 ο συνέδριο είπε ότι «στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην χώρα μας από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια».
Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας είναι προτεραιότητα του κόμματος. Η ΝΔ έχει πάρει την απόφαση να θεσμοθετήσει χίλια (1.000) ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Σε όλα τα νέα ζευγάρια που δεν βρίσκουν θέση σε δηµοτικούς παιδικούς σταθµούς θα δίνονται µηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθµούς. Κανένα παιδί δεν θα µένει εκτός βρεφονηπιακών σταθµών επί ΝΔ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ