«Βόμβα» γρίπης στη Βουλγαρία: Εκατοντάδες σχολεία κλείνουν λόγω επιδημίας


Περισσότερα από 1.300 σχολεία και παιδικοί σταθμοί στη Βουλγαρία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, λόγω της επιδημίας γρίπης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών.

Από σήμερα 28 Ιανουαρίου, 267 σχολεία στη Σόφια, 124 σχολεία στην περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ και 105 σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Πλέβεν θα είναι κλειστά.

Στη Σόφια και την περιφέρεια του Πλέβεν, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ στην περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία στο Ρούσε, στο Ντόμπριτς και στο Βέλικο Τίρνοβο, στη Βάρνα και στο Χάσκοβο, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου».

Κάθε χρόνο η γρίπη ευθύνεται για ένα σημαντικό ποσοστό νοσηρότητας και θνητότητας στον πληθυσμό ενώ ταυτόχρονα θέτει σε δοκιμασία τις δομές υγείας της χώρας.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την εποχική γρίπη στη χώρα μας, η δραστηριότητά της αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ