Καλύτερος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών ο Τσιτσιπάς

Η εκπληκτική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Οπεν τον έφερε σε θέση που δεν έχει δει ποτέ Ελληνας τενίστας.

Τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά συνεχίζονται. Όπως ήταν αναμενόμενο ο 20χρονος Έλληνας τενίστας μετά την εντυπωσιακή του πορεία στο Australian Open κέρδισε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο Νο12.

Οπως γράφει το sport24.gr, η συγκεκριμένη θέση αποτελεί ρεκόρ για τον Έλληνα τενίστα που δεν έχει βρεθεί ποτέ ψηλότερα. Μάλιστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βρεθεί ακόμα ψηλότερα, αφού έχει μειώσει τη διαφορά του από την πρώτη δεκάδα.

Ο “Στεφ” έχει 2805 πόντους και ο δέκατος Μάριν Τσίλιτς είναι στους 3140, ενώ ενδιάμεσα τους βρίσκεται ο Κάρεν Χατσένοβ που έχει 2.880. Την ίδια ώρα ο 20χρονος τενίστας έγινε και επίσημα ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών. Πριν από ενάμιση χρόνο βρέθηκε στο Νο 108 ξεπερνώντας το ρεκόρ του Κωνσταντίνου Οικονομίδη που είχε φτάσει μέχρι το Νο 112 στις 5/2/2007.

Ο επόμενος στόχος του Έλληνα τενίστα ήταν η Λένα Δανιηλίδου που είχε φτάσει μέχρι το Νο14 στις 12 Μαΐου του 2003! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και αυτό τον “σκόπελο” φτάνοντας στο Νο12.

Πηγή: diaforetiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here