La Casa de Papel: Μήνυση… βόμβα για τις μάσκες!


Μπλεξίματα φαίνεται πως θα έχουν οι παραγωγοί της διάσημης ισπανικής σειράς.

Μεγάλο… χαμό έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια η σειρά «La Casa de Papel», η οποία έχει αποκτήσει φανατικό κοινό σ’ όλον τον κόσμο. Ο «Professor», Σέρχιο Μαρκίνα, σε συνεργασία με τον «Berlin», Αντρές ντε Φονογιόσα, συγκέντρωσαν μία ομάδα κακοποιών, οι οποίοι έβαλαν στο… μάτι το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καταφέρνοντας να φύγουν με μία απίστευτη λεία.

Στην συγκεκριμένη σειρά, οι ληστές εμφανίστηκαν με μία μάσκα του Σαλβαδόν Νταλί, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις φάτσες τους, αν και στην συνέχεια, σιγά σιγά, οι περισσότεροι χαρακτήρες αποκαλύφθηκαν και στην Αστυνομία. Ωστόσο, η απόφαση της παραγωγής να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες μάσκες, ίσως προκαλέσει πολλά νομικά προβλήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ισπανία, το ίδρυμα Gala-Salvador Dali, σκοπεύει να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση, καθώς ουδέποτε ζητήθηκε ειδική άδεια από τους παραγωγούς για την εικόνα του διάσημου ζωγράφου, με αποτέλεσμα να έγκειται στον νόμο περί χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντως, η Vancouver Media, εταιρεία παραγωγής της σειράς υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα.

«Ανατέθηκε σε έναν τεχνίτη να φτιάξει μια καρικατούρα του καλλιτέχνη για τη σειρά κι ο ίδιος ρώτησε αν χρειάζεται να ζητήσουμε άδεια πρώτα. Η νομική μας ομάδα, ωστόσο, δε θεώρησε απαραίτητο κάτι τέτοιο, καθώς επρόκειτο ακριβώς για καρικατούρα», υποστήριξε μεταξύ άλλων άνθρωπος της παραγωγής.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι «κακές γλώσσες» το ίδρυμα εξετάζει την δικαστική οδό, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της σειράς «La casa de Papel» και να καρπωθεί ένα σημαντικό κομμάτι των κερδών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ