Έρχονται οι εξωτερικοί πλαϊνοί αερόσακοι

H γνωστή εταιρεία ZF, εξελίσσει εξωτερικούς αερόσακους, οι οποίοι σύμφωνα με μελέτη θα μειώνουν τη σοβαρότητα της σύγκρουσης κατά 40%! Άλλωστε πρωταρχικός στόχος των κατασκευαστών είναι να προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό αυτοκίνητα τα οποία πέρα από άνετα και ποιοτικά, θα είναι και εξαιρετικά ασφαλή.

Η ZF το πάει ένα βήμα παραπάνω και πειραματίζεται με την κατασκευή εξωτερικών αερόσακων. Αυτοί θα φουσκώνουν από τα πλαϊνά μαρσπιέ μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και κύρια αποστολή τους θα είναι να μειώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και κατά συνέπεια τη σοβαρότητα των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα κατά 40%.

Αυτοί οι εξωτερικοί πλευρικοί αερόσακοι θα λειτουργούν ως πρόσθετη ζώνη απορρόφησης σε περίπτωση σύγκρουσης, μιας και θα αναπτύσσονται προς τα πάνω, καλύπτοντας την πλάγια μεριά του αυτοκινήτου, απορροφώντας έτσι τις δυνάμεις που αναπτύσσονται.

Όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής της ZF για το τομέα της παθητικής ασφάλειας, Δρ. Michael Büchsner, «Η ιδέα μας για τους εξωτερικούς αερόσακους, αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα». 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τους εξωτερικούς αερόσακους δεν είναι η πρώτη φορά που τους συναντάμε στην αυτοκίνηση. Το πρώτο δείγμα το είχαμε από τον αερόσακο στο καπό του Volvo V40, ο οποίος είχε σχεδιαστεί για να μειώνει τις επιπτώσεις στο σώμα ενός πεζού σε περίπτωση ατυχήματος.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here