Ιωάννα Κολοβού: Έσπασαν την πόρτα της δημοσιογράφου με πριόνι -Της κάνουν έξωση


Ιωάννα Κολοβού: Έξωση από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου από το σπίτι της στου Ζωγράφου.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από ένα έτος το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βγήκε στο σφυρί για ένα χρέος μόλις 15.000 ευρώ. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ -χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πλήθος πολιτών στο σημείο ή να επικρατεί ένταση.

Στο σπίτι στου Ζωγράφου έχει σπεύσει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πλήθος κόσμου ενώ είναι παραταγμένες και αρκετές δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Ιωάννα Κολοβού, μάλιστα, κατήγγειλε πως της έσπασαν την πόρτα με πριόνι.

Η δικαστική απόφαση κάνει λόγο για «βίαιη έξωση» της Ιωάννας Κολοβού και πρόκειται για την τρίτη φορά που λαμβάνει χώρα ανάλογο –σε βάρος της– περιστατικό.



Η ΕΣΗΕΑ είχε καλέσει όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν και να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο την Ιωάννα Κολοβού, ενώ ζητούσε από την κυβέρνηση «να σκύψει πάνω στο πρόβλημα των οφειλετών-δανειοληπτών και στον αγώνα τους να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους, με νομοθετικό πλαίσιο που θα τους προστατεύει πραγματικά».

Εκείνη την περίοδο η Ιωάννα Κολοβού επικοινώνησε με όλους τους δημοσιογράφους μέσω email, ζητώντας η επιστολή και το αίτημά της να δημοσιοποιηθούν. «Αγαπητέ/ή Συνάδελφε, η σημερινή επικοινωνία μου μαζί σου απαιτεί ξεκάθαρο λόγο και βασίζεται στην ελπίδα για Συναδελφικότητα, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Ζητώ τη βοήθειά σου, με όση Αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει, για να σώσω το σπίτι μου. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτω από τους γονείς μου», αναφέρει στην επιστολή της.

Όπως εξηγούσε η κ. Κολοβού, «η αντίδραση του κόσμου και η μεγάλη δημοσιότητα οδήγησαν τον εκ του πλειστηριασμού “αγοραστή” στην απόφαση να μου επιστρέψει το σπίτι έναντι του τιμήματος που το “αγόρασε” από την Εθνική Τράπεζα (92.000 €) συν τα έξοδά του. Ζητά 110.000 €». Έτσι, η γυναίκα που έγινε σύμβολο των δανειοληπτών οι οποίοι παλεύουν χρόνια με ένα ασφυκτικό πλαίσιο, ζητούσε τη στήριξη όλων, αφού ακόμη το ελάχιστο συμβολικό ποσό θα ήταν ουσιαστικό στη διάσωση του σπιτιού της.

Περισσότερα σε λίγο…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ