Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος πριν το πρώτο ραντεβού;


Αν είστε ελεύθεροι και αναζητάτε αγάπη, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τις συνήθεις ανησυχίες του ραντεβού

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε τουλάχιστον λίγο νευρικοί όταν ξεκινάμε μια νέα σχέση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά, εάν έχετε διαταραχή πανικού ή άλλη αγχώδη διαταραχή, το άγχος μπορεί να είναι συντριπτικό.

Αυτό αφήνει μερικούς ανθρώπους να αποφεύγουν εντελώς τη σκηνή γνωριμιών. Για εκείνους που μαζεύουν το θάρρος να τολμήσουν σε μια νέα σχέση, η εμπειρία μπορεί να λερωθεί από ανησυχίες ή κρίσεις πανικού σε τέτοιο βαθμό που η συνάντηση δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές γνωριμιών που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Συμμετέχετε στον Προγραμματισμό της Ημερομηνίας

Η μη γνώση των λεπτομερειών ενός επερχόμενου γεγονότος γνωριμίας θα οδηγήσει πιθανότατα σε περισσότερο άγχος. Μην φοβάστε να εκφράσετε τις επιθυμίες σας και να συμμετάσχετε στη δημιουργία των σχεδίων γνωριμιών. Αν ανησυχείτε για το ότι θα πάτε πολύ μακριά από το σπίτι, μπορείτε να προτείνετε να έχετε ένα ραντεβού κοντά σας. Εάν είστε πραγματικά νευρικοί που θα σας πάρει το ραντεβού σας και θα είστε χωρίς δικό σας μεταφορικό μέσο, προτείνετε να πάρετε ξεχωριστά αυτοκίνητα. Ακόμη και το να προτείνετε ένα «διπλό ραντεβού» με ένα άλλο ζευγάρι που γνωρίζετε, μπορεί να σας χαλαρώσει.

Παραδεχτείτε το άγχος σας

Αν νιώθετε άγχος σε ένα ραντεβού, μην κρατάτε κρυφά τα συναισθήματά σας. Η προσπάθεια να κρύψετε το άγχος σας θα σας κάνει να αγχωθείτε περισσότερο. Το να πείτε στο ραντεβού σας ότι αισθάνεστε νευρικοί θα χαλαρώσει το μυαλό σας και το ραντεβού σας πιθανότατα θα ανταποκριθεί θετικά στην αποκάλυψή σας, προσφέροντάς σας λόγια υποστήριξης.

Αντιμετωπίστε το νευρικό άγχος με την εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης

Οι εμπειρίες γνωριμιών, ειδικά σε νέες σχέσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλο άγχος. Με την εκμάθηση και την εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης, θα είστε σε θέση να μειώσετε το επίπεδο του άγχους σας πριν ξεκινήσετε την περιπέτεια γνωριμιών σας. Μερικές τεχνικές που μπορεί να είναι χρήσιμες περιλαμβάνουν:

  • Βαθιά ανάσα
  • Προοδευτική μυϊκή χαλάρωση
  • Καθοδηγούμενη εικόνα
  • Διαλογισμός ενσυνειδητότητας
  • Περιγραφή

Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα

Εάν αισθάνεστε ότι το ραντεβού δεν πήγε καλά επειδή ήσασταν ανήσυχοι, μην κακολογείτε. Όλοι έχουν άβολες ή κακές εμπειρίες γνωριμιών. Οποιαδήποτε εμπειρία γνωριμίας θα πρέπει να θεωρείται θετική. Ήσασταν θαρραλέοι στην περιπέτειά σας και η εμπειρία θα είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη φορά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ