O πρόεδρος της Toyota οδηγεί Suzuki!


Προς έκπληξη όλων στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο ο Akio Toyoda έφερε ένα Suzuki Jimny τόσο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όσο και να δείξει τα ποικίλα αυτοκινητιστικά του ενδιαφέροντα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αντισυμβατική κίνηση προέκυψε όταν ο Toyoda αντιμετώπισε προβλήματα στην αγορά ενός νέου Jimny, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Suzuki για να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο.

Ο Akio Toyoda θεωρείται ο άνθρωπος που έδωσε το πράσινο φως και την ώθηση στην Gazoo Racing να επιμεληθεί τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας. Από την άλλη, κατά καιρούς εκφράζει τις επιφυλάξεις του απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς θεωρεί πως οι θερμικοί κινητήρες θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν.

Πολύ συχνά ο Toyoda μιλά ανοιχτά για την εκτίμηση που έχει σε διάφορα μοντέλα του ανταγωνισμού. Ένα από τα πιο αγαπημένα του είναι το Suzuki Jimny, το οποίο μάλιστα φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Toyota στο Τόκιο.

Το συγκεκριμένο Jimny ανήκει στη Morizo Garage, μιας αγωνιστική ομάδα που έχει πολλά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Και στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε το Morizo είναι το παρατσούκλι του Akio Toyoda, ο οποίος έχει μεγάλο πάθος για τους αγώνες εξακολουθώντας να συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις ακόμη και σήμερα.

Ενώ ο Toyoda δηλώνει θαυμαστής του Jimny, ο ίδιος και η Toyota δεν έχουν καμία πρόθεση να προχωρήσουν στην παραγωγή ενός μοντέλου με αντίστοιχες προδιαγραφές.

Φήμες λένε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιριών (η Suzuki έχει αρκετά re-badged μοντέλα της Toyota, όπως τα Swace, Across κ.α.) έγινε πρόταση από την Toyota για το λανσάρισμα της δικής της εκδοχής του Jimny. Κάτι που στην Suzuki δεν το ήθελαν σε καμία περίπτωση.

Τέλος, να πούμε ότι από το 2017, η Toyota και η Suzuki συνεργάζονται σε διάφορα έργα στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής συμμαχίας με στόχο τον επιμερισμό του κόστους. Η Toyota έχει το 4,9% της Suzuki ως αποτέλεσμα μιας αμοιβαίας συμφωνίας, παραχωρώντας στη Suzuki μερίδιο 0,2% της Toyota.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ