Συμβουλές για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες!

Είσαι τυχερή και τα μαλλιά σου είναι πάντα ίσια, αλλά όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχει κι αυτό το μειονέκτημα του. Ποιο είναι αυτό; Πιθανότατα, δεν κρατάνε οι μπούκλες ούτε μισή ώρα από τον χρόνο που αφιέρωσες για να τις φτιάξεις.

Τα ίσια μαλλιά είναι αυτό που επιθυμούν όσες έχουν σγουρά μαλλιά και τα σγουρά μαλλιά είναι αυτά που θέλουν όσες έχουν ίσια μαλλιά. Θέλουμε πάντα αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε, αλλά δεν πρέπει απαραίτητα το ίδιο να ισχύει και για τα μαλλιά.

Υπάρχουν μυστικά και συμβουλές για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες και θα «σώσουν» όσες αφιερώνουν πάντα τουλάχιστον μία ώρα για να τις φτιάξουν, για να αντιληφθούν μετά από λίγο ότι αυτές έχουν ήδη χαλάσει.

Κάνε σωστή προετοιμασία
Η σωστή προετοιμασία των ακρών των μαλλιών είναι το «κλειδί» προκειμένου οι μπούκλες να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Θα πρέπει πριν ξεκινήσεις να τις φτιάχνεις, να εφαρμόσεις λίγο αφρό ή ένα προστατευτικό σπρέι στις άκρες.

Προσοχή στη θερμότητα!
Κι ενώ το ψαλίδι που χρησιμοποιείς παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς το πιο λεπτό ψαλίδι κάνει τις μπούκλες να κρατάνε περισσότερο, το ίδιο σημαντική είναι και η θερμότητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα ψαλίδι για μπούκλες με κεραμικές πλάκες, γιατί αυτές εξασφαλίζουν την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στα μαλλιά. Εάν έχεις χοντρή τρίχα, τότε μπορείς να αυξήσεις και τη θερμότητα, αλλιώς καλό θα ήταν να τη διατηρείς κάπου στη μέση.

Χρησιμοποίησε clips
Εάν έχεις κάνει τα προηγούμενα βήματα, αλλά οι μπούκλες εξακολουθούν να γίνονται ίσιες μέσα σε 5 λεπτά, μπορείς να δοκιμάσεις το κόλπο των κομμωτών με τα clips. Είναι ένα κόλπο που απαιτεί περισσότερο χρόνο, καθώς θα πρέπει να πιάνεις με clip κάθε ξεχωριστή μπούκλα. Το τρικ είναι να τριγυρνάς τη μπούκλα με τα δάχτυλά σου και να την πιάνεις με την καρφίτσα κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Όταν ολοκληρώσεις την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μαλλιά, τα αφήνεις κάτω.

Μην τις πειράζεις
Μπορεί να είναι δελεαστικό να περάσεις τα δάχτυλά σου μέσα από τις μπούκλες όταν τις φτιάξεις ή ακόμη και να τις χτενίσεις προκειμένου να έχεις ένα πιο ατημέλητο look, παρόλα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός είναι και ο λόγος που οι μπούκλες σου δεν κρατάνε καθόλου. Αντιθέτως, όταν τελειώσεις απλά βάλε λίγο spray στις άκρες και είσαι έτοιμη!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ