Ήταν για 14 μήνες στις πιο σκληρές φυλακές της Αιγύπτου – Σήμερα είναι αγνώριστη (pics)


Επί 14 μήνες έζησε τον απόλυτο εφιάλτη σε φυλακή της Αιγύπτου. Ο λόγος για τη Βρετανίδα Laura Plummer, η οποία συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 σε αεροδρόμιο της Αιγύπτου, επειδή οι Αρχές εντόπισαν στη βαλίτσα της περίπου 300 παυσίπονα χάπια.

Η Laura κατηγορήθηκε για διακίνηση και παράνομη κατοχή. Η 33χρονη τότε κοπέλα, ισχυρίστηκε ότι είχε φέρει τα παυσίπονα για το σύντροφό της, που υπέφερε από πόνους στην πλάτη.

Brit Laura Plummer (δεξιά) έκλαψε σήμερα, όπως έφτασε στο σπίτι μετά από 14 μήνες Κάιρο φυλακή κόλαση της για τη διεξαγωγή παράνομων παυσίπονα και στην αγκαλιά της αδελφής της Rachel (αριστερά)

Οι Αρχές, ωστόσο, δεν δέχτηκαν την εκδοχή της και η 33χρονη καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Από τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης της. «Οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να ξέρω τι συνέβαινε. Στην αρχή νόμιζα ότι αστειεύονταν. Με έβαλαν σε ένα μεγάλο κελί με πολλές άλλες γυναίκες», λέει η ίδια σύμφωνα με τη Sun, περιγράφοντας τις πρώτες μέρες της περιπέτειάς της και συνεχίζει:

«Δεν υπήρχαν παράθυρα, μόνο μία βαριά πόρτα. Έμεινα εκεί για τρεις μήνες, χωρίς να βλέπω καν το φως του ήλιου, ενώ όλη την ώρα τα άλλα κορίτσια εκεί έκλεβαν τα πράγματά μου. Για εβδομάδες, φορούσα τα ίδια ρούχα που είχα όταν έφτασα. Κάποια στιγμή με πήραν σε ένα δωμάτιο δύο κακοί αστυνομικοί για ανάκριση».

Η Λούρα (στο κέντρο) έκπληκτος καθώς συναντήθηκε με τις αδερφές της Ρέιτσελ (δεξιά) και Τζέιν (αριστερά).  Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνθηκε καλά να είναι σπίτι, είπε: «Μερικές φορές σκέφτηκα ότι αυτός ο εφιάλτης δεν θα τελείωσε ποτέ»

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι τους επαναλάμβανε συνέχεια για ποιο σκοπό ήταν τα χάπια, ωστόσο εκείνοι δεν την πίστευαν. Μάλιστα, σημειώνει ότι φοβήθηκε πως θα τη βασάνιζαν.

Η Βρετανίδα γυναίκα Λάουρα Πλούμμερ (φωτογραφία) έχει πετάξει από την Αίγυπτο, μετά από δοκιμασία 14 μηνών στη φυλακή για τη μεταφορά παράνομων παυσίπονων

Έπειτα από 14 μήνες, η Laura αφέθηκε ελεύθερη, επωφελούμενη της ετήσιας χάρης που δίνει ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την Επανάσταση του 2011 στην Αίγυπτο. Ήδη βρίσκεται πίσω στην πατρίδα της και δηλώνει πανευτυχής που τελείωσε ο εφιάλτης της.

Η οικογένεια της Plummer δήλωσε ότι έλαβε τα δισκία για τον Αιγύπτιο σύντροφό της Omar Caboo (που απεικονίζεται μαζί), ο οποίος πάσχει από σοβαρό πόνο στην πλάτη

Εκφράζει, όμως, παράπονο, καθώς βρίσκεται μακριά από το σύντροφό της, ο οποίος διαμένει στην Αίγυπτο και τον οποίο δεν την άφησαν να αποχαιρετήσει στο αεροδρόμιο. Έτσι, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι στην Αίγυπτο για να τον συναντήσει.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ξένα μέσα μετά την απελευθέρωσή της, η ίδια φαίνεται αγνώριστη με παραπανίσια κιλά, αρκετά ταλαιπωρημένη και απεριποίητη, ενώ μοιάζει μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Ήταν παρηγοριά από τις αδελφές της Jayne (αριστερά), που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο με τη μητέρα τους Roberta για να τη συλλέξουν και την αδελφή Rachel (δεξιά), η οποία την περίμενε στο Heathrow 

Όπως λέει, θέλει πλέον να επιστρέψει σε μία κανονικότητα, ξεκινώντας από το δικό της… κρεβάτι!

Η κυρία Plummer είδε για τελευταία φορά να κάθεται στην πρώτη γραμμή μιας εκκλησίας κατά τη διάρκεια της μαζικής έκθεσης του Πάσχα στο εσωτερικό της φυλακής Al Qanater του Καΐρου τον Απρίλιο του περασμένου έτους


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ