Γερμανία: Συλλήψεις τριών Ιρακινών που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση


Προσπαθούσαν να κατασκευάσουν μια βόμβα και πειραματίζονταν με εκρήξεις

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις Ιρακινούς ως ύποπτους για τον σχεδιασμό επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι τρεις Ιρακινοί, προσπαθούσαν να κατασκευάσουν μια βόμβα και πειραματίζονταν με εκρήξεις, είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο Ζεεχόφερ είπε ότι ακόμη ότι δεν είναι σαφές αν οι ύποπτοι έχουν πιθανές διασυνδέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά τόνισε πως το γεγονός ότι επιχείρησαν να κατασκευάσουν μια βόμβα μπορεί να χαρακτηριστεί «κίνδυνος τρομοκρατίας».

Δύο από τους τρεις υπόπτους, που ταυτοποιήθηκαν ως Σαχίν Φ., Χερς Φ. και Ραούφ Σ., αποφάσισαν στo τέλος του 2018 να σχεδιάσουν μια επίθεση στη Γερμανία, ανακοίνωσε νωρίτερα η εισαγγελία.

«Τα ευρήματα μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι ύποπτοι δεν είχαν ακόμη επιλέξει συγκεκριμένο στόχο για την επίθεσή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο κρατίδιο της βόρειας Γερμανίας, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Ο Σαχίν Φ. κατέβαζε στον υπολογιστή οδηγίες για την κατασκευή βόμβας και είχε παραγγείλει έναν πυροκροτητή από μια επαφή του στη Βρετανία, σύνφωνα με την εισαγγελία. Οι βρετανικές Αρχές απέτρεψαν την αποστολή του στη Γερμανία.

Οι Σαχίν Φ. και Χερς Φ. επιχείρησαν να κατασκευάσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό με πυρίτιδα από τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς και επικοινώνησαν με τον Ραούφ Σ. για να αγοράσουν ένα όπλο, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επιπλέον, οι ύποπτοι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ένα όχημα με κινητήρα στην επίθεση. Επομένως ο Σαχίν Φ. είχε ξεκινήσει τα μαθήματα οδήγησης στις αρχές του 2019 το αργότερο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ