Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Ινδίας των ΗΠΑ για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης

Ο Πρόεδρος του USIBC Atul Keshap συνεχάρη την ινδική κυβέρνηση και το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για τον «επιτυχημένο» γύρο της Εβδομάδας Ενέργειας της Ινδίας

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ – Ινδίας (USIBC) ηγήθηκε μιας υψηλής ισχύος επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στη δεύτερη έκδοση της India Energy Week 2024 στη Γκόα και εκτίμησε τον «παγκόσμιο ρόλο» της Ινδίας στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία του USIBC με επικεφαλής τον Πρέσβη Atul Keshap είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου της Ένωσης Hardeep Singh Puri, τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, τον Tarun Kapoor και τον Διευθυντή Ενεργειακών Αγορών και Ασφάλειας στη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, Keisuke Sadamori.

Η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης, όπου ο πρωθυπουργός Μόντι μοιράστηκε με τους αντιπροσώπους ότι η ενεργειακή ζήτηση της Ινδίας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2045 και ο αναμενόμενος ενισχυμένος ρόλος του φυσικού αερίου από 6% σε 15% στο ενεργειακό μείγμα της Ινδίας.

«Εκτός από το ότι είναι κρίσιμος ηγέτης στον ενεργειακό μετασχηματισμό και την ασφάλεια της Ινδίας, η υπεράσπιση της Εβδομάδας Ενέργειας της Ινδίας από τον Hardeep Singh Puri υπογραμμίζει τον “παγκόσμιο ρόλο” που διαδραματίζει η Ινδία στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης για τον κόσμο», ανέφερε η USIBC σε δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο Puri συμπροεδρεύει επίσης στη Στρατηγική Σύμπραξη Καθαρής Ενέργειας ΗΠΑ-Ινδίας με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ.

Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχε επίσης ο Γραμματέας Πετρελαίου Pankaj Jain, κατά την οποία οι ηγέτες διερεύνησαν πιθανούς τομείς συνεργασίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Βιοκαύσιμα και κρίσιμες τεχνολογίες όπως το υδρογόνο, τα νέα καύσιμα, η αποθήκευση ενέργειας, η πυρηνική ενέργεια και η δέσμευση άνθρακα. Χρήση και αποθήκευση (CCUS), προστίθεται η δήλωση.

Στο περιθώριο της India Energy Week, το USIBC και η GE Vernova φιλοξένησαν επίσης τον Tarun Kapoor, σύμβουλο του πρωθυπουργού Modi, και τον Keisuke Sadamori, Διευθυντή Ενεργειακών Αγορών και Ασφάλειας στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) για μια συζήτηση σχετικά με το παγκόσμιο τοπίο στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος του USIBC Atul Keshap συνεχάρη την ινδική κυβέρνηση και το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για τον «επιτυχημένο» γύρο της Εβδομάδας Ενέργειας της Ινδίας.

«Το IEW 2024 ενισχύει την ικανότητα της Ινδίας να φέρνει κοντά διεθνείς εταίρους σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση, τις κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες σε όλη την αλυσίδα αξίας της ενέργειας και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και ασφαλούς ενεργειακού μέλλοντος για τον κόσμο και τον λαό της Ινδίας. Τα μέλη του USIBC είναι έτοιμα να συνεργαστεί σε έργα τελευταίας τεχνολογίας και να προωθήσει την καινοτομία που μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ενεργειακή μετάβαση στην Ινδία, τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», είπε.

«Ο ενεργειακός διάδρομος ΗΠΑ-Ινδίας είναι ποικιλόμορφος, ισχυρός και φιλόδοξος και αντιπροσωπεύει τεράστιες ευκαιρίες για εταιρικές σχέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των δύο χωρών», πρόσθεσε ο Keshap.

Η Shilpa Gupta, Chief Technology Officer, Ινδία, GE Vernova, είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ινδία να θέσει γερά θεμέλια για το ταξίδι της στην ενεργειακή μετάβαση, προωθώντας και υιοθετώντας τεχνολογικές προόδους με γνώμονα την καινοτομία.

«Θα βοηθήσει τη χώρα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο ενεργειακό μείγμα στο μέλλον. Οι επερχόμενες τεχνολογίες όπως η χρήση πράσινου υδρογόνου με φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής BESS, Wind-Solar plus βασικού φορτίου και άλλες διερευνώνται σε διάφορα επίπεδα αυτήν τη στιγμή και είμαστε σίγουροι ότι με την αυξανόμενη συνεργασία ΗΠΑ-Ινδίας στον τομέα της ενέργειας, η GE Vernova μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη συμβολή στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας, ενώ κατασκευάζει ισχυρά συστήματα ηλεκτροδότησης», είπε.

«Η USIBC και τα μέλη της έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις ενεργειακές εταιρικές σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας, να προωθήσουν την καινοτομία κρίσιμων τεχνολογιών που επιτρέπουν ένα ασφαλές ενεργειακό μέλλον και ομαλή ενεργειακή μετάβαση», προστίθεται περαιτέρω στην ανακοίνωση της USIBC.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ