Στρατιωτικοί γιατροί: Ειδική αποζημίωση 1.800 ευρώ για υπηρεσία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οικονομικά κίνητρα στους στρατιωτικούς υγειονομικούς για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε σχετικώς – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη – για τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ και τόνισε ότι η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Συγκεκριμένα,
Οι στρατιωτικοί γιατροί που παίρνουν απόσπαση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, κάθε μήνα θα λαμβάνουν το καθαρό ποσό των 1.800 ευρώ.
Σ’ ότι αφορά τους στρατιωτικούς νοσηλευτές, εφόσον πάρουν απόσπαση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, το ποσό που έχει υπολογιστεί είναι 1.200 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα περάσει από την βουλή και θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας.
Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αναστάτωση που υπάρχει με αυτές τις τοποθετήσεις σε άλλο νομό από αυτόν που βρίσκονται σήμερα και τόνισε ότι «υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό – και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν».
Ο κ. Κεφαλογιάννης, ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν αναφέροντας ότι κατανοεί απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό. Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης.Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ