Προβλήματα υγείας που έχουν μόνο οι γυναίκες!


Είμαστε λίγο drama queen από τη φύση μας, έχουμε και τα προβλήματά μας και υπάρχουν στιγμές που σκέφτεσαι «γιατί να είμαι γυναίκα;». Προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και ένας άνδρας δεν θα καταλάβει ποτέ.

Δυστυχώς πολλές γυναίκες αποφεύγουν τον γυναικολόγο, η κάθε μια για δικούς τους της λόγους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο το πρόβλημά τους να διογκώνεται αλλά να μην είναι ενήμερες και για τους πιθανούς κινδύνους. Υπάρχουν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω της φύσης τους αλλά ευτυχώς τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζονται εύκολα.

Και αντιμετωπίζονται εύκολα μόνο αν δεν τα αγνοήσεις. Γιατί αν τα αγνοήσεις τότε οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις.

Τα προβλήματα της περιόδου

Η περίοδος από μόνη της δεν είναι πρόβλημα υγείας αλλά είναι απόλυτα φυσιολογική, υπό προϋποθέσεις. Το πρόβλημα δηλαδή, είναι όταν βλέπεις μια ελαφρά αιμορραγία εκτός του κύκλου σου. Και είναι άδικο! Μπορεί να προκληθεί από κύστες των ωοθηκών ή ακόμη κι από το άγχος.

Είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στη αυτο-φροντίδα κατά τη διάρκεια περιόδων που περνάς έντονο άγχος. Προσπάθησε να βρίσκεις τρόπους να χαλαρώνεις. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, ένα μασάζ και να θυμάσαι ότι η υγεία σου είναι η πιο σημαντική από όλα. Όταν αγχώνεσαι, οι ορμόνες σου «τρελαίνονται»!

Ο κίνδυνος της κολπίτιδας
Η κολπίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονής που μπορεί να προκαλέσει κνησμό, άσχημες οσμές, εκκρίσεις και πόνο. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως είναι τα ταμπόν, τα σαπούνια, τα λιπαντικά.

Καλό είναι να χρησιμοποιείς φυσικά προϊόντα και να ξεπλένεις καλά την ευαίσθητη περιοχή σου με νερό. Αν έχεις μια μολυσματική μορφή κολπίτιδας πρέπει να επισκεφτείς άμεσα τον γυναικολόγο σου.

Ξηρότητα

Η ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να καταστρέψει τις καλύτερες μέρες σου. Είναι ενοχλητική και προέρχεται από μια ορμονική ανισορροπία, πιθανώς λόγω της εμμηνόπαυσης, του τοκετού ή του θηλασμού.

Ευτυχώς, η λύση είναι απλή. Τα φυσικά λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση της ξηρότητας, απλά φρόντισε πρώτα να τσεκάρεις τα συστατικά!

Κύστες
Όχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω! Οι κύστες συνήθως απομακρύνονται με την πάροδο του χρόνου. Εμφανίζονται στο εξωτερικό δέρμα, ενώ υπάρχουν και οι κολπικές κύστες που εμφανίζονται εσωτερικά. Καλό είναι και στις δύο περιπτώσεις να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου και να μην ταλαιπωρείσαι!

Οσμές και φαγητά
Η μυρωδιά της ευαίσθητης περιοχής σου, επηρεάζεται σημαντικά και από αυτά που τρως. Το «κακό» φαγητό μπορεί να προκαλέσει ξινές οσμές στην ευαίσθητη περιοχή, αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Τρίχες

Οι τρίχες από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα. Αλλά αυτές που αναπτύσσονται προς τα μέσα λόγω της αποτρίχωσης ή του ξυρίσματος μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επίπονες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σταματήσεις το ξύρισμα για λίγο καιρό. Να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να τρίψεις απαλά την πληγείσα περιοχή με ένα πανί για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να μαλακώσει η παγιδευμένη τρίχα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ