Σοφία Παπαϊωάννου: «Αν κάποιος μου πει «Μη ρωτήσεις αυτό κι αυτό», δεν θα κάνω τη συνέντευξη»

Η Σοφία Παπαϊωάννου αποκαλύπτει το ρεπορτάζ για το οποίο ένιωσε υπερήφανη.

«Ένιωσα πολύ περήφανη όταν πήρα συνέντευξη από τον πατέρα του Mohammed Atta, που είχε ρίξει το αεροπλάνο στους Δίδυμους Πύργους. Ήταν μια παγκόσμια αποκλειστι­κότητα. Είχα πάει να τον συναντήσω στην Αίγυπτο και θυμά­μαι πως δεν το είχα πει ούτε στον άντρα μου ούτε στους γονείς μου, για να μη φοβηθούν. Και αφού τελείωσα τη συνέντευξη, τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα: «Ξέρετε, είμαι στο Κάιρο και γυρίζω στην Αθήνα», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People. 

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης στο αν έχει λάβει απειλητικά τηλεφωνήματά, αλλά και τις προσωπικότητες από τις οποίες θα ήθελε να πάρει συνέντευξη. 

Στο πλαίσιο αυτών των ρεπορτάζ, υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκες για τη ζωή σου;

«Ο φόβος υπάρχει. Είναι κάτι που νιώθεις πολύ συχνά, σχεδόν κάθε εβδομάδα. Και χθες τον αισθάνθηκα που ήμουν στις φυ­λακές της Τίρυνθας και συνομίλησα με λογοτιμήτες, ανθρώ­πους που τους αφήνουν ελεύθερους να δουλέψουν εκτός φυλακής. Επίσης, είχα φοβηθεί όταν είχα πάει στα σύνορα Ισ­ραήλ – Λιβάνου, που ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά έχω φοβηθεί και στη μέση του δρόμου στην Αθήνα. Εκεί απλά δεν το δείχνεις, κρατάς το φόβο για τον εαυτό σου».

Το τηλέφωνο έχει χτυπήσει ποτέ για… λάθος λόγο; Για προειδο­ποιήσεις και απειλές ή άνωθεν παρεμβάσεις;

«Δεν έχω δεχτεί τίποτα απ» όλα αυτά. Αν κάποιος μου πει «Μη ρωτήσεις αυτό κι αυτό», δεν θα κάνω τη συνέντευξη. Τι νόημα θα έχει μετά; Ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα, που του πήρα συνέντευξη σε μια ιδιαίτερη μέρα, το καλοκαίρι του» 15, δεν μου είπε κανείς «Μην κάνεις την τάδε ερώτηση».

Ποια πρόσωπα προτιμάς να φιλοξενείς στην εκπομπή σου; Πο­λιτικούς, καλλιτέχνες απλούς καθημερινούς ανθρώπους με τις ιστορίες τους;

Αυτούς που θα με κρατήσουν ζωντανή στη συνέντευξη. Που δε« θα με κάνουν να βαρεθώ, γιατί βαριέμαι και εύκολα ως άνθρωπος. Γενικά, προσπαθώ να βρίσκω το κουμπί του άλλου. Ο δημοσιογράφος λειτουργεί πολύ και ως ψυχολόγος, αλλά εμένα είναι χαρά μου αυτό, μου αρέσει η επικοινωνία, αγαπώ τους ανθρώπους.

Ποιος δεν σου έχει μιλήσει ακόμη και θα ήθελες πολύ να συμβεί στο μέλλον;

«Υπάρχουν πολλά πρόσωπα, αλλά κανείς τους δεν είναι Έλ­ληνας. Θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από τη Lagarde, το ζεύγος Obama κ.α», λέει στο περιοδικό People

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here