«Πόλεμος» ΝΔ – κυβέρνησης για την επιχείρηση «διάσωσης» του Καμμένου

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Πέμπτη (31/01/2019) η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αμφίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι δρομολογούνται αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., με την παραίτηση Παπαχριστόπουλου και να διατηρήσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμιά του ως πολιτικός αρχηγός.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «εξόφθαλμο εκβιασμό» και τονίζει πως «είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει, συνεπώς είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.».

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ», σημειώνει η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Σε σκωπτικό ύφος απάντησαν κυβερνητικές πηγές στη ΝΔ: «Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για «συναινετικό διαζύγιο». Μετά μιλούσε για “σικέ διαζύγιο”. Στη συνέχεια για “διαζύγιο συναλλαγής”. Σήμερα, μιλά για “διαζύγιο εκβιασμών”».

«Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ