Τζανακόπουλος: Τις επόμενες μέρες στη Βουλή το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ για Σκόπια


Κλείνει οριστικά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το κεφάλαιο «Συμφωνία των Πρεσπών» με την κύρωση την ερχόμενη εβδομάδα του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την ελληνική βουλή. 

Κατά την εισαγωγή του, ο Δήμητρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως η 25η Ιανουαρίου του 2019, «θα αποτελεί στο εξής ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».

«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την Ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μιας διένεξης 27 ετών στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο. Από το 1992 μέχρι και σήμερα εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού. Για το λόγο αυτό λοιπόν, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αποκαθιστά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια της συνανάπτυξης, της φιλίας των λαών αλλά και της συνεργασίας είναι ιστορικής σημασίας» ανέφερε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξήγησε πως «απομένει πλέον η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την Ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ