Η νέα ταινία μικρού μήκους του Κ. Πιλάβιου σκιαγραφεί «τις σχέσεις από καλό χαρμάνι»


Μία ιστορία εμπνευσμένη από τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος στη νέα ταινία μικρού μήκους του εξυμνεί τη σχέση πατέρα-κόρης που χτίστηκε σταδιακά και ουσιαστικά στον χρόνο. Ο Δημήτρης, ένας πατέρας που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του, προσπαθεί μέσα από απλές, καθημερινές στιγμές να χτίσει μαζί της μια «σχέση από καλό χαρμάνι».

Ο Δημήτρης θα ξενυχτίσει δεκάδες βράδια προσπαθώντας να κοιμίσει το «μπαρμπουνάκι» του με μόνη συντροφιά τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Το χαμόγελο, όμως, θα ζωγραφιστεί στα χείλη του όταν η Ανθή, μεγάλη πια, θα μάθει βήμα-βήμα να φτιάχνει τον ίδιο ελληνικό καφέ για να τον προσφέρει στον δικό της ήρωα, τον μπαμπά της. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ένα παλιό ημερολόγιο ανακαλύπτεται τυχαία από τους πρωταγωνιστές και στις σελίδες του είναι γραμμένα μυστικά που κανένας δεν φανταζόταν; Τα συναισθήματα εναλλάσσονται, η σχέση δοκιμάζεται αλλά δεν «πικρίζει».

Ο σκηνοθέτης προσπαθεί μέσα από την ιστορία του Δημήτρη και της Ανθής να αποτυπώσει την ουσία «των σχέσεων από καλό χαρμάνι», που δημιουργούνται πάντα πάνω από ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ. Ο Λουμίδης Παπαγάλος αποτελεί, έτσι, την πηγή έμπνευσης μιας σειράς έργων που δημιουργούν γι’ αυτόν αξιοσημείωτοι Έλληνες καλλιτέχνες των οποίων τα έργα μπορείς να ανακαλύψεις στο https://www.loumidis.gr/apokaloharmani/. Κάθε καλλιτέχνης προσθέτει τη δική του πινελιά στη χαρτογράφηση «των σχέσεων από καλό χαρμάνι» και δίνει μορφή σε αξίες, όπως η αγάπη και η εμπιστοσύνη, που βρίσκονται στην καρδιά των σχέσεων αυτών.

Έντονα συναισθήματα και μνήμες από τη δική μας σχέση με τον πατέρα μας έρχονται ως αποτέλεσμα της καμπάνιας του Λουμίδης Παπαγάλος με τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Πιλάβιου και την επιμέλεια της ISOBAR.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ