Αναμένοντας τις αποφάσεις των αγροτών: Κλιμακώνουν οι Θεσσαλοί – Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι Σερραίοι


Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους λαμβάνουν στις σημερινές γενικές συνελεύσεις οι αγρότες όλης της χώρας

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους εν αναμονή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης. Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι Σερραίοι αγρότες «ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή» διαμηνύουν. «Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Βαδίζοντας στα χνάρια των αγροτών, οι μελισσοκόμοι από όλη σχεδόν τη χώρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Αιτήματά τους, μεταξύ άλλων, οι παράνομες ελληνοποιήσεις αλλά και το κόστος παραγωγής που έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί

Οι Θεσσαλοί αγρότες στον κόμβο του Πλατύκαμπου πήραν την απόφαση να παραμείνουν και να συνεχίσουν με παράλληλες δράσεις σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα μπλόκα στα οποία οι αγρότες θα αποφασίσουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν μία ξεχωριστή δράση, ημέρα που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε, προκειμένου να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η οποία θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει και μία Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλούς αγρότες και την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι θα γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ