Λάρισα: Φεύγουν οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατύκαμπου


Αγρότες: Αποχωρούν σήμερα από τα μπλόκα και συμμετέχουν αύριο στις απεργιακές κινητοποιήσεις 

Την αποχώρησή τους από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, σήμερα Τρίτη, αλλά και τη συμμετοχή τους στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι αγρότες.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων ανέφερε ότι «την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της»

Σημιώνεται ωστόσο, ότι την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, “συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας”.

Όσον αφορά στα αιτήματα της κινητοποίησης, η Επιτροπή των μπλόκων επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επειδή δεν θέλει να θίξει ούτε κάτ’ ελάχιστον τα συμφέροντα μας χούφτας εμποροβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας… Η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα”.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ