Τι κρύβεται πίσω από τη μαύρη γραμμή στο νύχι;


Ο καρκίνος του δέρματος είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται με πολλές μορφές. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι ανωμαλίες στο δέρμα και η αρνητική εξέλιξη κάποιων ελιών. Όμως, ο καρκίνος του δέρματος φανερώνεται και με άλλες μορφές. Με μια μαύρη γραμμή στο νύχι.

Η μανικιουρίστ Τζιν Σκίνερ είδε για πρώτη φορά αυτή τη μαύρη γραμμή στο νύχι μιας πελάτισσας που την επισκέφθηκε το 2007. «Η πελάτισσα ήρθε και μου έδειξε το νύχι της. Μου είπε ότι ούτε με σκούρο μανό δεν μπορούσε να την καλύψει».

Άλλες μανικιουρίστ είχαν πει στη γυναίκα ότι η γραμμή μπορεί να είναι δείγμα έλλειψης ασβεστίου, κάποιο αιμάτωμα, ή κάποιο κληρονομικό σημάδι. Όμως, η Σκίνερ ήξερε ακριβώς τι ήταν. Αμέσως είπε στην πελάτισσά της ότι το σημάδι στο νύχι της ήταν μελάνωμα. Το μαύρο σημάδι στο νύχι της πελάτισσας ήταν όντως μελάνωμα.

Το υπογόνιμο μελάνωμα ή μελάνωμα στα νύχια είναι ένας καρκίνος του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια. Πρόκειται για το 0,7 με το 3,5% των περιπτώσεων μελανώματος. Δυστυχώς, η Σκίνερ είχε δίκιο και η πρόγνωση για την πελάτισσά της δεν ήταν καλή. Κάλεσε αργότερα και της είπε ότι είχε επιθετικό μελάνωμα που είχε εξαπλωθεί και στους λεμφαδένες της.

Η μαύρη γραμμή δεν είναι το μόνο σύμπτωμα του καρκίνου του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί στα νύχια. Άλλο σημάδι είναι το σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από το νύχι, αίμα, πύον και σχισμές στα νύχια.  Η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ