Ιωάννα Γαλανού: H Ελληνίδα ιατρός που ξεγέννησε μια Βραζιλιάνα σε αεροδρόμιο της Ρώμης!


Πρώτη είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- και όχι μόνο – έγινε αυτό που συνέβη με μια Ελληνίδα ιατρό στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Fiumicino. Η Ιωάννα Γαλανού, που εργάζεται στο εν λόγω αεροδρόμιο ως γιατρός για τα έκτακτα περιστατικά, ξεγέννησε μια ετοιμόγεννη Βραζιλιάνα που είχε πέσει ήδη στο πάτωμα!

Αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης πριν από μια εβδομάδα, δεν έχει προηγούμενο. Μια Ελληνίδα ιατρός ξεγέννησε μια 38χρονη Βραζιλιάνα μέσα στο αεροδρόμιο!

Περίμενε τις επόμενες μέρες να γεννήσει

H 38χρονη Βραζιλιάνα ονομάζεται Cristina Vidiani De Jesus Santo.

Πριν από μια εβδομάδα ήταν έγκυος στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, και ανέμενε τις επόμενες μέρες να γεννήσει. Ωστόσο, αυτό τελικά συνέβη νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε.

Η Cristina λοιπόν στις 22/01 βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino, αφού είχε φτάσει εκεί νωρίς το πρωί με πτήση από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Πότε «έσπασαν τα νερά»;

Αργότερα το πρωί, ενώ περίμενε να κάνει check–in για να πετάξει προς το Σαο Πάολο της Βραζιλίας, άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στην κοιλιά και έτσι άμεσα κάθισε στο πάτωμα του αεροδρομίου…

Το αεροδρόμιο σε έκτακτη ανάγκη

Εκείνη την ώρα, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε «συναγερμός» στο αεροδρόμιο. Ωστόσο η τύχη της Cristina ήταν τελικά με το μέρος της.

Η Ελληνίδα Ιωάννα Γαλανού που είναι χειρουργός του μαστού, βρισκόταν στο αεροδρόμιο, όπου εργαζόταν ως γιατρός για τα επείγοντα περιστατικά.

Μαζί με έναν νοσοκόμο λοιπόν, αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει και σπεύδουν στο σημείο να βοηθήσουν.

«Μόλις έφτασα στο σημείο, είδα να προεξέχει το κεφάλι του νεογέννητου και αμέσως πραγματοποίησα ενέργειες έτσι ώστε να ξεγεννήσω την 38χρονη κοπέλα, κάτι τελικά που το κατάφερα με επιτυχία μέσα σε 15 λεπτά.», δήλωσε η Ελληνίδα χειρουργός σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης.

Μια σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία…

Ο κόσμος σύντομα έκανε έναν κύκλο γύρω από το σημείο και παρακολουθούσε ζωντανά μια γέννα, σε ένα εντελώς όμως διαφορετικό περιβάλλον από τα συνηθισμένα…

«Υπήρξαν δυσκολίες κατά τη διαδικασία, αφού ο ομφάλιος λώρος του νεογέννητου ήταν τυλιγμένος δύο φορές γύρω από το κεφάλι του. Όμως χάρη στις ενέργειές μου, η διαδικασία είχε αίσια κατάληξη…», ανέφερε η Δρ. Γαλανού…

Η μεταφορά τους στο νοσοκομείο

Όσον αφορά στον μικρό Adrian, όπως ονομάστηκε το νεογέννητο, χαίρει άκρας υγείας και ζυγίζει 4 κιλά.

Όπως δήλωσε και η Ελληνίδα γιατρός, μετά τη γέννα, η μητέρα και το νεογνό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Όστια για περαιτέρω εξετάσεις.

«Η γυναίκα ήταν τυχερή, αφού εάν γεννούσε κατά τη διάρκεια της πτήσης θα υπήρχαν προφανώς σοβαρές επιπλοκές…», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Η είδηση έγινε viral σε 3 χώρες…

Το γεγονός αυτό δεν άργησε να μαθευτεί βέβαια στη χώρα, με τον ιταλικό τύπο να αφιερώνει δημοσιεύματα για την Ελληνίδα γιατρό που ξεγέννησε την Βραζιλιάνα επιβάτιδα εντός του αεροδρομίου.

Για κάποιες μέρες μάλιστα ήταν και η πρώτη είδηση στη χώρα!

Επίσης την είδηση μετέδωσαν τόσο ισπανικά όσο και βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ