Όταν 20.000 Πατρινοί είχαν σηκώσει στα χέρια τους τον Ανδρέα Παπανδρέου (vid)


Ήταν αναμφίβολα ο πιο λαοπρόβλητος ηγέτης, ο πολιτικός που αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλον ο λαός, αυτός που μαγνήτιζε τα πλήθη και ο άνθρωπος που ήδη έχει χαρακτηριστεί από τους πολιτικούς αναλυτές ένα πολιτικό φαινόμενο από μόνος του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη μνήμη του οποίου θα γίνει σήμερα στην Πάτρα η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννησή του από το Ίδρυμα Παπανδρέου, ήταν ένα φαινόμενο. Η Πάτρα τον είχε αγαπήσει όσοι καμία ίσως πόλη και του το έδειχνε αυτό όταν την επισκεπτόταν.

Μια από αυτές ήταν το 1974 πριν καν το ΠΑΣΟΚ έρθει την εξουσία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τότε βρετανικών μέσων που καταγράφουν τις εικόνες πάνω από 20.000 Πατρινοί τον υποδέχονται και τον παίρνουν στα χέρια τους, οδηγώντας τον στο μπαλκόνι του δημαρχείου της Πάτρας για να ακούσουν από εκεί την προεκλογική του ομιλία εν όψει των εκλογών της 17ης Νοεμβρίου.

Στην ομιλία του, εποχή του ζιβάγκο τότε, για τον νεογέννητο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνικων βάσεων από την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ