Στέλιος Πέτσας: Με την πρόταση δυσπιστίας η αντιπολίτευση έκανε δώρο στον παραπαίοντα Ανδρουλάκη


Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η αντιπολίτευση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον παραπαίοντα κύριο Ανδρουλάκη, προσυπογράφοντας το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, καθώς του προσφέρει ένα «σωσίβιο» στην δημοσκοπική του βουτιά στα θολά νερά της κεντροαριστεράς

«Πολιτικό σωσίβιο» στον παραπαίοντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσφέρει η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Στέλιο Πέτσα.

Ο κύριος Πέτσας, διατύπωσε την άποψη ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή έχει δύο διαστάσεις, την πολιτική και την ουσιαστική.

Σχετικά με την πολιτική διάσταση της πρότασης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι η αντιπολίτευση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον παραπαίοντα κύριο Ανδρουλάκη, προσυπογράφοντας το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, καθώς του προσφέρει ένα «σωσίβιο» στην δημοσκοπική του βουτιά στα θολά νερά της κεντροαριστεράς, ενώ επαναφέρει ότι απέμεινε από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά της διαπλοκής, μίας λέξης που ταυτίστηκε με τις πρακτικές των Κυβερνήσεών του.

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής χθες ο κύριος Πέτσας τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας έγιναν «τσόντα» του κύριου Ανδρουλάκη, προσυπογράφοντας ένα κείμενο που θα μπορούσε να είχε γραφτεί πριν από τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023. Ή, ακόμη χειρότερα, από έναν αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πολέμιο των θεσμών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί, καλλιεργώντας ένα κλίμα πόλωσης και σύγχυσης, τελικά στρέφεται κατά της Βουλής και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας που έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, αλλά και της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την ουσιαστική διάσταση της πρότασης δυσπιστίας ο κύριος Πέτσας σημείωσε ότι αποτελείται από τρία σκέλη, που αφορούν στην προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, στο κράτος δικαίου στη χώρα και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας για την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου ο βουλευτής επεσήμανε οτι «μια αδιανόητη τραγωδία, μια μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, σε διπλή γραμμή, που άφησε μια βαθιά ουλή στη συλλογική μας συνείδηση. Για να επουλωθεί η ουλή και να περιοριστεί η οδύνη και ο πόνος, απαιτούνται απαντήσεις στο ερώτημα τι προκάλεσε αυτή την αδιανόητη τραγωδία».

Όπως είπε η αντιπολίτευση επέλεξε να αγνοήσει τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και τις αναφορές σε πολιτικές ευθύνες διαδοχικών κυβερνήσεων, υπουργών, του Χρήστου Σπίρτζη, της κυβέρνησης Τσίπρα για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πολιτικές ευθύνες του Κώστα Α. Καραμανλή της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τονίζεται στα συμπεράσματα του πορίσματος της Επιτροπής αλλά και τις 7 παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας.

Για το κράτος δικαίου στη χώρα μας ο κύριος Πέτσας είπε ότι «μιλούν για δήθεν διολίσθηση της Ελλάδας. Αγνοούν και εδώ την κραυγαλέα αντίθεση με το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η Ελληνική Δημοκρατία πέτυχε την μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις χώρες στον Democracy Index του Economist Intelligence Unit για το 2023, κερδίζοντας πέντε θέσεις και ανεβαίνοντας στην 20η θέση της σχετικής κατάταξης».

«Πάει πολύ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάτε εσείς για διολίσθηση στο Κράτος Δικαίου. Εσείς που μεθοδεύσατε την πολιτική δίωξη πρώην Πρωθυπουργών, Υπουργών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την υπόθεση Novartis, όταν γνωρίζατε ότι δεν ευθύνονταν, όπως αποκάλυψε και ο κ. Κοντονής, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης Τσίπρα», είπε ο βουλευτής.

Για την ελληνική οικονομία ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «εγκαλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την Κυβέρνηση γιατί άραγε; Επειδή αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια; Επειδή πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση στο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Επειδή μειώθηκε η ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από περίπου 15 χρόνια; Επειδή αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ το μήνα, και φέτος θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, από 650 ευρώ που τον παρέλαβε;».

«Η Ελλάδα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα μετά την πολυετή κρίση της περασμένης δεκαετίας! Επέστρεψε δυναμικά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και πρωταγωνιστεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό το αναγνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Και με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών και της Πατρίδας θα συνεχίσουμε στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποδείξουν ακόμη μια φορά την Πέμπτη το βράδυ την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμπιστοσύνη που επιτρέπει στο καράβι της χώρας να πηγαίνει με ασφάλεια, σταθερά, μόνο μπροστά!», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ