Daily Mail: «Πόζαρε με την Τζωρτζίνα πριν τη σκοτώσει» – Εκτενές ρεπορτάζ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου


Η δίκη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας από την Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε θέμα στην βρετανική Daily Mail

Εκτενές ρεπορτάζ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την ισόβια καταδίκη της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Daily Mail.

Με τον τίτλο «Ισόβια κάθειρξη στην Ελληνίδα μητέρα που δολοφονήσε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της, ενώ προηγουμένως είχε ποζάρει για την τελευταία φωτογραφία με το παιδί παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως έναν στοργικό γονιό».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της με κεταμίνη. Η 35χρονη μητέρα ερευνάται και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της μέσα σε τρία χρόνια» γράφει σε άλλους τίτλους και προσθέτει «Η Πισπιρίγκου υποστήριξε σταθερά την αθωότητα της κατά τη διάρκεια μίας μακράς δίκης», ενώ αναλύει την πολύκροτη υπόθεση εστιάζοντας τόσο στην απόφαση του δικαστηρίου και την ποινή που της επιβλήθηκε, όσο και στην αντίδραση του κόσμου μετά τη σύλληψή της τον Μάρτιο του 2023.

«Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ελλάδα μία γυναίκα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της Τζωρτζίνα καθώς κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης».

«Η στοργική μητέρα»

Η 35χρονη Πισπιρίγκου αποδείχθηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022. Το παιδί έμεινε στο νοσοκομείο επί μήνες, καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις, που σταδιακά οδήγησαν στην παράλυσή της. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον μία από τις προηγούμενες διαμονές της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, ωστόσο η αρχική απόπειρα απέτυχε αφήνοντας την 9χρονη παράλυτη.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα εστιάζει ακόμη στην τελευταία φωτογραφία της Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα στο κρεβάτι του νοσοκομείου, «προσπαθώντας η 35χρονη να παρουσιάσει τον εαυτό της ως μία στοργική μητέρα, χαμογελώντας στην μικρή της κόρη, πριν της δώσει την μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022». Η Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ αναμένει και την απόφαση για τους θανάτους της Μαλένας, 3,5 ετών που πέθανε το 2019 καθώς και της Ίριδας, 6 μηνών που πέθανε το 2021.

Η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα είχε υποστεί επιληπτικές κρίσεις το 2021 με αποτέλεσμα να είναι τετραπληγική μη μπορώντας να κουνήσει τα άκρα της. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για 8 μήνες όπου και πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Το ιατρικό προσωπικό που κατέθεσε στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η μητέρα της είχε μείνει μόνη της με την 9χρονη πριν τον ξαφνικό θάντο της.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε και στην δικογραφία, που σημείωνε ότι η νεκροψία είχε αποκαλύψει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης 20 λεπτά μετά τη χορήγησή της, ενώ σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα το ιατρικό προσωπικό είχε επισκεφθεί την 9χρονη μόλις μία ώρα πριν πεθάνει.

«Εθνική κατακραυγή»

Η Πισπιρίγκου συνελήφθη μετά από ανάκριση, όταν από την εξέταση του μυϊκού ιστού της Τζωρτζίνας αποκαλύφθηκε η παρουσία αναισθητικού, το οποίο ωστόσο δεν είχαν χορηγήσει οι γιατροί. Στην 35χρονη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της 9χρονης ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 30 Μαρτίου 2022, με την υπόθεση να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για εθνική κατακραυγή, καθώς αναφέρεται στους προπηλακισμούς διαδηλωτών έξω από το σπίτι της. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από το οίκημα λίγο μετά τη σύλληψή της καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε αυθόρμητα, βρίζοντας την μητέρα και ζητώντας την καταδίκη της.

Η Daily Mail αναφέρεται και στον ιατροδικάστή Γρηγόρη Λέων και τον ρόλο του στην υπόθεση, ο οποίος δήλωνε πως η εκταφή των άλλων παιδιών της το 2022 επιβεβαίωσε ότι «οι εγκληματικές πράξεις ήταν η αιτία θανάτου». «Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την Πισπιρίγκου, «σύγχρονη Μήδεια». Η 35χρονη υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Η μητέρα της Πισπιρίγκου μετά την απαγγελία κατηγοριών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της είναι ικανή να σκοτώσει τα τρία παιδιά. Το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι η Πισπιρίγκου διέπραξε και τα δύο αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ