Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Σχεδόν ένα μέτρο μήκος έχει το ψηφοδέλτιο στην Κωνσταντινούπολη


Σχεδόν ένα μέτρο μήκος έχει το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με φωτογραφίες από τους ψηφοφόρους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Duvar, οι ψηφοφόροι στην Κωνσταντινούπολη μπαίνουν πίσω από το παραβάν κρατώντας τέσσερα ξεχωριστά ψηφοδέλτια, για τον μητροπολιτικό δήμο, τους περιφερειακούς δήμους, το δημοτικό συμβούλιο και τους επικεφαλής των γειτονιών.

Το ψηφοδέλτιο για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης περιλαμβάνει 22 κομματικούς και 27 ανεξάρτητους υποψηφίους. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται καθορίστηκε με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου.

Το μικρότερο ψηφοδέλτιο των σημερινών δημοτικών εκλογών με μήκος μόλις 4,5 εκατοστά είναι εκείνο του δήμου Χιλάλ στην ανατολική επαρχία Σιρνάκ, όπου υπάρχει ένας και μόνο υποψήφιος, από το κυβερνητικό κόμμα AKP.

Η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ