Αγάπη: Όσοι αγαπούν τον εαυτό τους έχουν καλύτερη υγεία


Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει πως η ψυχική μας υγεία και η ψυχολογική μας κατάσταση μπορεί να επηρεάσει και την υγεία του σώματος μας. Τώρα, μια μελέτη Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως όσοι αγαπούν τον εαυτό τους έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και πιο χαμηλούς καρδιακούς χτύπους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Exeter και της Οξφόρδης στην Βρετανία πήραν 135 φοιτητές και τους χώρισε σε πέντε ομάδες.
Η κάθυε ομάδα άκουσε διαφορετικές οδηγίες.
Η μια ομάδα έκανε αξονικές την στιγμή που έπρεπε να αντιμετωπίσουν με ηρεμία διάφοες αισθήσεις στο σώμα τους.
Η δεύτερη ομάδα έκανε μια άσκησης αυτο-αγάπης και καλοσύνης κατά την οποία έπρεπε να κάνουν θετικές σκέψεις για τον εαυτό τους.
Η τρίτη και τέταρτη ομάδα άκουσαν ηχογραφημένα μηνύματα που ενεργοποιούσε την αυτοκριτική τους ενώ η πέμπτη ομάδα έπρεπε να φανταστεί πως ψωνίζει σε ένα συναισθηματικά ουδέτερο περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Clinical Psychological Science.
H επικεφαλής την έρευνας Dr. Anke Karl και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν έντεκα λεπτά αφότου άρχισαν να κάνουν θετικέ σκέψεις για τον εαυτό τους, οι εθελοντές είχαν χαμηλότερους καρδιακούς χτύπους από εκείνους που έπρεπε να ασκήσουν κριτική στον εαυτό τους.
Από την έρευνα φάνηκε πως όσοι αγαπούσαν τον εαυτό τους έκαναν καλές σκέψεις για τον αυτό τους είχαν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και χαμηλότερους καρδιακούς χτύπους.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ