Ακίνητα: Ίλιγγος από την εκτόξευση των τιμών – Μια θέση πάρκινγκ πωλήθηκε 167.000 ευρώ


Ακίνητα: Από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί πάνω από 133.000 δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων

Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί πάνω από 133.000 δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων στην πλατφόρμα myproperty. Χιλιάδες ακίνητα αλλάζουν χέρια με τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων ακινήτων να αποκαλύπτουν το άλμα των τιμών στην αγορά.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρωτιά καταγράφεται για το Δήμο Αθηναίων καθώς μέσα στους πρώτους τρεις μήνες έχουν αλλάξει χέρια 1535 ακίνητα με τις τιμές που καταγράφονται στα συμβόλαια να κυμαίνονται σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τις αντικειμενικές αξίες. Για παράδειγμα διαμέρισμα 213τμ στο Κολωνάκι το οποίο κατασκευάστηκε το 1953 αγοράστηκε στην τιμή των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ή 8.450 το τετραγωνικό την στιγμή που η αντικειμενική αξία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται σε 4.250.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η τιμή ανάμεσα σε αντικειμενική και εμπορική αξία έχει ανοίξει για τα καλά.

Ακίνητα: Θέσεις πάρκινγκ σαν… ράβδοι χρυσού

Ανάρπαστες όμως είναι και οι θέσεις πάρκινγκ. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας έχει εκτοξεύσει τις τιμές πώλησης των πάρκινγκ

Μια θέση πάρκινγκ των 10-11 τετραγωνικών στην καρδιά του λεκανοπεδίου πωλείται κατά μέσο όρο 10.000-15.000 ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρουν «Τα Νέα» καταγράφηκε περίπτωση που θέση πάρκινγκ στο Κλωνάκι πωλήθηκε έναντι 167.000 ευρώ.

Έντονο βέβαια είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για το εγχώριο real estate. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το 2023 οι καθαρές εισπράξεις για αγορά ακινήτων από το εξωτερικό να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο (42%) και να υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ.

Καταλυτικό ρόλο παίζει η κατάσταση με την Golden visa.

Ακίνητα: Ίλιγγος από την εκτόξευση των τιμών – Μια θέση πάρκινγκ πωλήθηκε 167.000 ευρώ Πηγή: Τα Νέα
Ακίνητα: Ίλιγγος από την εκτόξευση των τιμών – Μια θέση πάρκινγκ πωλήθηκε 167.000 ευρώ | Πηγή: Τα Νέα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ