Αλλάζει εκ βάθρων η ΕΥΠ – Νέα διαδικασία προσλήψεων


Ριζική αναδιάρθωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Με στόχο να μετατραπεί στα πρότυπα ξένων υπηρεσιών, η ΕΥΠ προχωρά σε λειτουργική και οργανωτική αναδιάρθρωση. Ειδικότερα, οι αλλαγές στοχεύουν στην αναβάθμιση της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίηση πληροφοριών και εν γένει της επιχειρησιακής της ικανότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής.

Επίσης, αποσκοπούν στην καλύτερη αποτροπή απειλών, στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος καθώς και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων, καθώς και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Παράλληλα, δημιουργείται ενιαία Διεύθυνση Ανάλυσης που θα επικεντρώνεται στη διενέργεια εμπεριστατωμένης ανάλυσης πληροφοριών, χρησιμοποιώντας στοιχεία που προέρχονται από ευρύ φάσμα υπηρεσιών της ΕΥΠ.

Έμφαση ακόμη δίνεται και στον κυβερνοχώρο, με ενίσχυση των αρμόδιων διευθύνσεων και την ενσωμάτωση των αναγκαίων τεχνολογικών μέσων και τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Την ίδια στιγμή, αλλάζει και η διαδικασία προσλήψεων στην ΕΥΠ, αλλά και στην εκπαίδευση – μετεκαπαίδευση του προσωπικού. Για πρώτη φορά προβλέπεται διάταξη για υποχρεωτικό χρόνο παραμονής στην υπηρεσία, ο οποίος ορίζεται στα 10 χρόνια, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα. Μάλιστα, συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήνονται νέοι κλάδοι προσωπικού κατά τα πρότυπα υπηρεσιών στο εξωτερικό, όπως:

  1. Χειριστών Πληροφοριών.
  2. Αναλυτών Πληροφοριών
  3. Χειριστών Κυβερνοχώρου
  4. Αναλυτών Κυβερνοχώρου.

Τέλος, δημιουργείται Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ