Όσοι γονείς αφήνουν το παιδί τους να περνάει πολλές ώρες με τον παππού ή τη γιαγιά του, πρέπει να διαβάσουν ΑΥΤΟ!


Τίποτα δεν ξεπερνά την αγάπη ενός περήφανου παππού ή γιαγιάς

Όταν πας στο σπίτι της γιαγιάς, ξέρεις ότι θα σε καλομάθει με αγκαλιές, γλυκά και παιχνίδια. Αλλά μια νέα έρευνα λέει ότι οι παππούδες κάνουν μάλλον κακό στα εγγόνια τους με τις ξεπερασμένες απόψεις τους για την ανατροφή των παιδιών.

Η έρευνα έδειξε ότι πολλοί παππούδες ακόμη πιστεύουν σε επικίνδυνες πρακτικές για το μεγάλωμα των παιδιών, όπως μπάνια με παγάκια για να πέσει ο πυρετός ή το να δίνουν νερό σε νεογέννητα (τα μωρά δεν κάνει να πίνουν νερό μέχρι να γίνουν 6 μηνών).

Φυσικά, οι προθέσεις τους είναι καλές, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η έλλειψη γνώσης για τις καλύτερες πρακτικές μπορεί να σημαίνει ότι θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που μεγάλωσαν τα δικά τους παιδιά, όπως πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ή ίσως και να το καταλαβαίνουν, αλλά να θεωρούν ότι η εμπειρία τους σαν γονείς μετρά περισσότερο. Όλοι οι νέοι γονείς ξέρουν ότι οι γηραιότεροι δεν δείχνουν να ανησυχούν και τόσο για την ασφάλεια των μικρών παιδιών, γιατί στην εποχή τους τα πράγματα ήταν αλλιώς.

Μπορεί κάποια πράγματα όντως να λειτούργησαν καλά, αλλά πολλά δεν ήταν σωστά. Γι’αυτό και η ιατρική κοινότητα έχει πλέον περισσότερες γνώσεις ώστε να βοηθά τους γονείς να κρατάνε τα παιδιά τους ασφαλή. Την τελευταία δεκαετία η θνησιμότητα βρεφών έπεσε κατά 15% χάρη σε μια καμπάνια που ενημερώνει τους γονείς ποια είναι η σωστή στάση για να κοιμούνται τα μωρά τους.

Μπορεί οι παππούδες να δυσκολεύονται να κάνουν πίσω και να ακούσουν τις συμβουλές της νέας γενιάς, ειδικά από την στιγμή που νομίζουν ότι πρόκειται για προσωπική επίθεση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα στην ενημέρωση και την κριτική.

Στην τελική, όλοι οι παππούδες θέλουν να είναι τα παιδιά τους ασφαλή και υγιή, άρα πρέπει να δέχονται τις συμβουλές που έχουν αυτό ως κύριο στόχο. Ίσως και οι γονείς θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο τακτ και ευγένεια όταν διορθώνουν τους παππούδες.

Πηγή: fanpage.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ