Τουρκία: Νέα πρόκληση στο Αιγαίο – Εξέδωσε παράνομη Navtex για «αποστρατικοποιημένια νησιά»


Τουρκία: Στη NAVTEX γίνεται αναφορά σε νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως και το Καστελλόριζο.

Με νέα NAVTEX που εξέδωσε χθες Δευτέρα (15/4) η Τουρκία επιχειρεί να θέσει εκ νέου ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών». Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των νησιών για τα οποία κάνει αναφορά η Τουρκία είναι η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως αλλά και το Καστελλόριζο.

Στο κείμενο της NAVTEX η τουρκική πλευρά επικαλείται, μάλιστα, μια σειρά διεθνών συνθηκών (1914-Λονδίνο, 1923-Λωζάννη, 1947-Παρίσι) για τις οποίες είναι πάγια τακτική της Άγκυρας να τις ερμηνεύει όπως εξυπηρετεί τη ρητορική της.

«Ωστόσο κατά καιρούς ορισμένοι σταθμοί μεταδίδουν προειδοποιήσεις ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικές δραστηριότητες σε περιοχές, που συμπεριλαμβάνουν τα χωρικά ύδατα των εν λόγω νησιών, οι οποίες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών» καταλήγει στο κείμενο της τουρκικής NAVTEX.

Η τουρκική NAVTEX

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ