Η αλήθεια πίσω από το πρώτο viral βίντεο των ’90s!


Αποκαλύφθηκε η πλεκτάνη πίσω από το ξεκαρδιστικό βίντεο με τον κύριο που έσπασε τον υπολογιστή του. Η συνωμοσία που παρέμενε μυστική εδώ και 20 χρόνια

Η σχεδόν ασπρόμαυρη εικόνα της κάμερας παρακολούθησης προβάλει έναν υπάλληλο στο ιδιαίτερα στενόχωρο booth του, να προσπαθεί να πληκτρολογήσει στον υπολογιστή. Αυτός μάλλον δεν ανταποκρίνεται με τον έξαλλο κύριο να κρατά το πληκτρολόγιο στα χέρια και να το εκσφενδονίζει στην οθόνη. Αυτή η τελευταία, αφού πέσει στο έδαφος θα δεχθεί και το επιδέξιο κουντεπιέ του πράσινου από θυμό άνδρα. Το βίντεο χρονολογείται στα τέλη του ’90 και είναι ένα από τα πρώτα που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως viral. Μοιράστηκε μετά μανίας μέσω email εκείνη την εποχή, ενώ εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα social media ως GIF και σε πλατφόρμες βίντεο με τον τίτλο “badday.mpg”.

Δείτε το και θα το θυμηθείτε:

Ωστόσο, το βίντεο με το οποίο ξεκαρδίστηκαν στα γέλια ή ακόμη και ταυτίστηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν είναι τελικά παρά μια σκηνοθετημένη απάτη. Το πρώτο viral μοιάζει με την υπόθεση “άνθρωπος στη σελήνη” και για πολλούς αυτή η πληροφορία μπορεί να διαλύσει κάθε αθωότητα.

Αν παρατηρήσετε καλά το βίντεο, το πληκτρολόγιο δεν συνδέεται πουθενά, ενώ και ο ίδιος ο αγανακτισμένος υπάλληλος μοιάζει να χαμογελάει.

Όπως φαίνεται, το βίντεο αυτό υπήρξε μια σκηνοθετημένη προσπάθεια αμερικανικής εταιρίας να προσελκύσει πελάτες. Για την ακρίβεια, η Loronix, όπως ονομαζόταν η επιχείρηση, κατασκεύαζε κάμερες ασφαλείας και χρειαζόταν ένα “δείγμα” για να παρουσιάσει την ευκρίνεια των καμερών της στους πελάτες.

Η εταιρία από το Κολοράντο των ΗΠΑ έστησε έτσι το συγκεκριμένο σενάριο, με έναν από τους υπαλλήλους της. “Είχαμε κάποιους υπολογιστές με βλάβη, καθώς και οθόνες και πληκτρολόγια που δεν λειτουργούσαν, οπότε στήσαμε το βίντεο σε ένα από τα γραφεία” σχολιάζει ο επικεφαλής του γραφείου τότε, Πίτερ Τζανκόφσκι. Όπως μάλιστα σχολιάζει, στο πρώτο γύρισμα όλοι γελούσαν τόσο δυνατά που χρειάστηκε να το κάνουν πάλι από την αρχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ